Hyppää sisältöön
Media

Hevosenlannan hyötykäyttöhanke käynnistyy

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 19.8.2016 14.15
Uutinen

Hallitusohjelman kiertotalouden kärkihankkeen toimenpiteisiin kuuluvan hevosenlannan hyötykäyttöhankkeen toteuttajaksi on valittu Envitecpolis Oy.

Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi lisätä ravinteiden talteenottoa erityisesti Itämeren ja muiden vesistöjen kannalta herkillä alueilla. Tavoitteena on, että vähintään puolet lannasta ja yhdyskuntajätevesilietteestä saadaan kehittyneen prosessoinnin piiriin vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi hallitusohjelman tavoitteena on sallia hevosen lannan käyttö energiatuotannossa.

Osana hallitusohjelman ravinteiden kierrätyksen toimenpiteitä maa- ja metsätalousministeriö käynnistää hevosenlannan hyötykäyttöhankkeen. Hankkeen toteuttajan haku oli auki keväällä 2016. Hakuaikana ministeriöön saapui yhdeksän hakemusta. Hankkeen toteuttajaksi maa- ja metsätalousministeriö on nyt valinnut ympäristöliiketoimintaan erikoistuneen yrityksen Envitecpolis Oy:n. Envitecpolis Oy:n hanke toteuttaa ministeriön mielestä parhaiten hankkeelle asetettuja tavoitteita hevosenlannan ravinteiden kierrätyksen ja energiakäytön edistämiseksi.

– Tämä on erityisesti neuvontaan ja tiedonjakamiseen painottuva hanke, jonka tarkoituksena on kartoittaa hevosenlannan hyötykäyttömahdollisuuksia ja etsiä hyviä toimintatapoja niin alueille, paikallisesti kuin myös toimijatasolle. Lisäksi hankkeen toteuttajan tehtävänä on toimijoiden ohjaus erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen ja tarvittavien investointien valinnassa, maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Birgitta Vainio-Mattila kertoo.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Marja-Liisa Tapio-Biström, p. 0295 162 400
neuvotteleva virkamies Birgitta Vainio-Mattila, p. 0295 162 346
etunimi.sukunimi@mmm.fi

Biotalous Eläimet ja kasvit Tutkimus ja kehittäminen