Ruoka-alan tapahtumat Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuuskaudella

Suomen puheenjohtajuuskauden pääteemoja ovat vesi, luonto ja ihmiset. Luonto-teeman alle kuuluvat muun muassa ravinteiden kierrätys, lähiruoka ja luontomatkailu. Ruoka-alan kysymyksiä tuodaan tutuksi ammattilaisille ja muille asiasta kiinnostuneille seuraavissa tapahtumissa: kestävän julkisen keittiön seminaari Gastro-messuilla maaliskuussa, ruokakulttuuri- ja ruokakasvatusseminaari Herkkujen Suomi -tapahtuman yhteydessä elokuussa sekä Pohjoismaille avoin artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailu lokakuussa.

Seminaari: Kestävä pohjoismainen ammattikeittiö

Aika: 18.3.2016 klo 8.30–11.30
Paikka: Messukeskus, Gastro-messujen yhteydessä
Kohdeyleisö: ruokapalvelun ammattilaiset, kehittäjät, hankinnoista vastaavat, ruokayrittäjät ja päättäjät Suomessa ja muissa Pohjoismaissa

Lisätietoja seminaarista ja seminaariesitykset 

Seminaari: Ruokakulttuuri ja ruokakasvatus vahvistavat pohjoismaista brändiä

Aika: 18.8.2016 klo 13–17.15
Paikka: Pohjoismainen kulttuuripiste/Kulturkontakt Nord, Helsinki 
Seminaaria on mahdollisuus seurata myös suorana verkkolähetyksenä.
Kohdeyleisö: ruokakulttuurin, ruokakasvatuksen, ruokamatkailun ja ruokatapahtumien kehittäjät, päättäjät ja ruoka-alan toimijat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa

Maa- ja metsätalousministeriön ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen yhteisseminaarissa esitellään innovatiivisia ruokaelämyskonsepteja Pohjoismaista ja keskustellaan lasten ja nuorten ruokakulttuurista, kouluruuan edistämisestä, ruokakasvatuksesta opetussuunnitelmissa, lapsiperheiden ravitsemussuosituksista sekä monikulttuurisista ruokakasvatusmenetelmistä ja ruokahävikistä.

Seminaarin päätteeksi osallistujille tarjotaan makumatka suomalaiseen ruokakulttuuriin pohjoismaisin maustein klo 17.30–20.00. Ruokakasvatus on esillä myös Herkkujen Suomi -tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla 18.–20.8.2016.

Lisätietoa seminaarista 

Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailu – avoin kaikille pohjoismaisille osallistujille

Aika: 10.–13.10.2016
Paikka: Yrkeshögskolan Novia, Raasepori
Kohdeyleisö: ruoka-alan toimijat ja aiheesta kiinnostuneet kuluttajat

Kilpailu tarjoaa hyvät verkostoitumismahdollisuudet artesaaniruuan parissa toimiville. Kilpailutapahtumaan liittyy myös useita ruoka-aiheisia miniseminaareja, keskusteluja ja tutustumisretkiä.

Lisätietoa tapahtumasta

Lisätietoja