Hyppää sisältöön
Media

Ari Eini nimitetty Suomen metsäkeskuksen johtajaksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 2.4.2012 7.47
Tiedote -

MMM Ari Eini on nimitetty Suomen metsäkeskuksen Julkisten palvelujen johtajaksi 1.4.2012 alkaen. Nimityksestä päätettiin valtioneuvostossa 29.3. Eini on hoitanut tehtävää väliaikaisella nimityksellä 1.8. lähtien. Aiemmin Eini on toiminut mm. Keski-Suomen metsäkeskuksen johtajana sekä sahateollisuuden vientitehtävissä Metsäntuottajat Oy:ssä.

Suomen metsäkeskus aloitti toimintansa 1.1.2012 kun aiemmin itsenäiset 13 alueellista Metsäkeskusta yhdistettiin yhdeksi valtakunnalliseksi organisaatioksi. Muutoksessa Metsäkeskus jaettiin Julkiset palvelut ja Metsäpalvelut -toimintayksikköihin, joista jälkimmäinen vastaa liiketoiminnasta.

”Muutos on iso Metsäkeskukselle ja koko metsäalalle. Julkiset palvelut on valtion metsäpolitiikan toteuttaja ja alan yhteinen edunvalvoja. Haluan, että Metsäkeskus on alan toimintakentän keskiössä”, Eini linjaa.

Einin mukaan Metsäkeskusta ei ole ilman sen asiakkaita: ”Olemme olemassa asiakkaitamme varten ja kehitämme alaa yhdessä heidän kanssaan. Asiakkaiden hyöty on myös meidän hyötymme. Kuluvan vuoden tärkeimpiä tavoitteitamme onkin tarjota Suomen metsävaratieto kaikkien sitä tarvitsevien käyttöön. Tiedon käyttötavat määrittelee uusi metsätietolaki ja sujuvuutta tiedon jakamiselle tuo Metsään.fi-asiointipalvelu, joka tulee käyttöön loppuvuodesta.”

Metsäkeskuksen Julkiset palvelut työllistää noin 700 asiantuntijaa eri puolilla maata. ”Henkilöstö on ollut hienosti mukana toteuttamassa muutosta ja ottanut omakseen uuden Metsäkeskuksen”, Eini lisää.

Lisätietoja:
Ylijohtaja Juha Ojala
Maa- ja metsätalousministeriö
puh. 050 413 5515
juha.ojala@mmm.fi

Johtaja Ari Eini
Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut
puh. 040 822 6445
ari.eini@metsakeskus.fi