Hyppää sisältöön
Media

Hevosenlannan hyötykäyttöhankkeelle haetaan toteuttajaa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 5.4.2016 11.19
Tiedote

Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi lisätä ravinteiden talteenottoa erityisesti Itämeren ja muiden vesistöjen kannalta herkillä alueilla. Tavoitteena on, että vähintään puolet lannasta ja yhdyskuntajätevesilietteestä saadaan kehittyneen prosessoinnin piiriin vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi hallitusohjelman tavoitteena on sallia hevosen lannan käyttö energiatuotannossa.

Osana hallitusohjelman kiertotalouden kärkihanketta maa- ja metsätalousministeriö avaa kolmivuotisen hevosenlannan hyötykäyttöhankkeen haun. Hanke toteutetaan vuosina 2016–2018. Hankkeen kokonaisrahoitus on suuruudeltaan 600 000 euroa (200 000 euroa/vuosi).

Hankkeen tavoitteena on edistää hevosenlannan ravinteiden kierrätystä ja energiakäyttöä. Hankkeessa tulee kartoittaa hevosenlannan hyötykäyttömahdollisuudet ja etsiä hyviä toimintatapoja niin alueille, paikallisesti kuin myös toimijatasolle. Lisäksi hankkeen tehtävänä on toimijoiden ohjaus erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen ja tarvittavien investointien valinnassa.

Hakuilmoitus ja -lomakkeet löytyvät osoitteesta www.mmm.fi/tutkimus/hakuilmoitukset. Hakuaika on 5.–29.4.2016.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Marja-Liisa Tapio-Biström, p. 0295 162 400
neuvotteleva virkamies Birgitta Vainio-Mattila, p. 0295 162 346
etunimi.sukunimi@mmm.fi

Biotalous Eläimet ja kasvit Luonto ja ilmasto Ruoka ja maatalous Tutkimus ja kehittäminen