Hyppää sisältöön
Media

Uusi hakukierros kanaloiden investointituelle

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.5.2009 11.18
Tiedote -

Kanaloiden investointitukea voi hakea 13.5.-5.6.2009. Valtioneuvosto on tänään antanut asetuksen vuoden 2009 investointituen kohdentamisasetuksen muuttamisesta. Muutoksella halutaan vauhdittaa tuottajien siirtymistä virikehäkkeihin sekä lattia- ja kerrosritiläkanaloihin, jotka ovat Euroopan unionissa sallittuja myös vuoden 2011 jälkeen.

Varsinkin salmonellan vuoksi kanalansa saneeraavien tilojen odotetaan käyttävän uutta hakua hyväkseen. Salmonellasta kärsivät tilat joutuvat pitämään jopa runsaan puolen vuoden tuotantotauon, jonka aikana on otollinen tilaisuus vaihtaa varustelemattomat kanahäkit virikehäkkeihin. Kahden edellisen kierroksen tapaan tukea voi uudella hakukierroksella hakea häkkimuutosten lisäksi häkkikanalan muuttamiseen lattia- tai kerrosritiläkanalaksi.

Ainakaan toistaiseksi tukea ei voi hakea tuotantoa laajentaviin investointeihin, sillä vuosia 2007-2013 koskevan 141-ratkaisun mukaan sika- ja siipikarjataloudessa kapasiteettia lisäävien investointien tukemiseen tarvitaan markkinatilanteesta johtuen komission lupa.

Vuoden 2009 varoista on järjestetty kaksi hakua, joissa ovat olleet mukana kaikki investointitukikohteet. Toisessa haussa tulleisiin hakemuksiin ja nyt haettaviin kanalatukihakemuksiin TE-keskukset tekevät päätökset viimeistään 30.9.2009.

Seuraava maatalouden investointituen kaikki kohteet kattava haku on suunniteltu järjestettäväksi syksyllä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Hannu Porkola, p. (09) 1605 4247

Sirkka-Liisa Anttila