- Ruoka ja maatalous
- Eläimet ja kasvit
- Metsät
- Maaseutu
- Kalat
- Riista
- Vesi
- Maanmittaus, paikkatiedot ja huoneistot
- Luonto ja ilmasto
- Bio- ja kiertotalous
- Tutkimus ja kehittäminen
- EU ja kansainväliset asiat
Suositus kalaerän tunnistenumeron eli eräkoodin muodostamiseksi
Eräkoodi muodostetaan kalastusaluksen rekisterinumerosta tai vesiviljelyn laitosnumerosta, erän pyynti- tai nostopäivästä, kyseisen kalalajin FAO-koodista sekä erän nettopainosta ja eränumerosta.
KALAERÄN TUNNISTENUMERO = ERÄKOODI |
|||||
|
Kalastusaluksen tunnus Ruokaviraston hyväksymän vesiviljelylaitoksen laitosnumero (F12345) |
Pyynti- tai nostopäivä (vvkkpp) |
Kalalajin FAO-koodi (esim. FPP= kuha ja TRR=kirjolohi ) |
Toimitettu määrä (netto, kg)
|
Eränumero |
1) Kalastusalus |
FIN1234A |
151129 |
FPP |
150 |
1 |
2) Kalanviljelylaitos |
F12345 |
151012 |
TRR |
1200 |
2 |
1. Kalastusalus
Kalastusaluksen, jonka tunnus on FIN-1234A, marraskuun 29. päivänä vuonna 2015 pyytämän ja toimittaman 150 kg:n kuhaerän eräkoodi olisi: FIN1234A151129FPP150-1
2. Kalanviljelylaitos
Kalanviljelylaitoksen laitostunnus on F12345, lokakuun 12. päivänä nostetun ja toimitetun toisen 1200 kg:n kirjolohierän eräkoodi olisi: F12345-151012TRR1200-2
Kalaerän muodostaminen
Elintarvikkeeksi tarkoitettu kalaerä eli ensierä koostuu pyydetystä tai viljellystä kalasta, joka on
- samaa kalalajia
- pyydetty tai kerätty samalta alueelta
- pyydetty tai nostettu samana päivänä
- samalta kalastusalukselta tai vesiviljelylaitokselta