Hyppää sisältöön
Media

Elintarvikepakkausten vähentäminen ja elintarviketurvallisuus esillä maatalousneuvostossa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 30.5.2023 21.54
Tiedote
Neuvosto kokoontui Brysselissä tiistaina. Kuva: EU:n neuvosto mediapalvelu.

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontui tiistaina 30. toukokuuta Brysselissä. Neuvoston asialistalla olivat pakkaus- ja pakkausjäteasetuksen ruokahävikkiin ja elintarviketurvallisuuteen liittyvät näkökohdat sekä maatalouden markkinatilanne erityisesti Ukrainaan kohdistetun hyökkäyksen jälkeen. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Maatalous- ja kalastusneuvosto keskusteli pakkauksia ja pakkausjätettä koskevan asetusehdotuksen näkökohdista, jotka liittyvät elintarviketurvallisuuteen ja ruokahävikkiin. Ministerit kannattivat yleisesti pakkausten vähentämiseen liittyviä tavoitteita, mutta jatkokäsittelyssä on neuvoston mielestä otettava huomioon pakkausten tärkeä merkitys ruuan kaupankäynnille, säilyvyydelle ja hygienialle. Ministereiden puheenvuoroissa painottui elintarviketurvallisuuden varmistaminen.

Komissio esitteli maatalouden markkinatilannetta unionissa Venäjän hyökkäyssodan aiheuttaman tilanteen valossa. Ministerit toivat esille eri maiden kohtaamia ongelmia. Komissio selvittää mahdollisen uuden kriisipaketin tarvetta ja kohdentumista. 

Ministereiden epävirallisessa lounaskeskustelussa oli aiheena Ukrainan maatalouden tilanne ja maan maatalouden tukeminen. Paikalla keskustelussa oli myös Ukrainan maatalousministeri Mykola Solskyi.

Lisätietoja:
Ministerin erityisavustaja Lasse Kontiola, p. 0295 162 144 
Erityisasiantuntija Kari Valonen, p. +32 473 525 630
 

Antti Kurvinen EU ja kansainväliset asiat Ruoka ja maatalous