Hyppää sisältöön
Media

EU:n maatalousministerit pohtivat vuoden 2020 jälkeisen yhteisen maatalouspolitiikan linjoja

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 1.6.2016 16.00
Uutinen

EU:n maatalousministerit kokoontuivat epäviralliseen maatalous- ja kalastusneuvoston kokoukseen Amsterdamiin tiistaina 31. toukokuuta. Kokouksessa pohdittiin yhteistä maatalouspolitiikkaa vuoden 2020 jälkeen. Keskustelun pohjana oli EU:n puheenjohtajamaa Alankomaiden tulevia haasteita kuvaava taustamuistio, jonka visiona on siirtyminen yhdistettyyn maatalous- ja ruokapolitiikkaan.

Suomea kokouksessa edustanut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen totesi, että yhteisen maatalouspolitiikan päätehtävä on turvata ruuantuotanto koko EU:ssa. Yhteisen maatalouspolitiikan pitää mahdollistaa kannattava ja monipuolinen tuotanto myös alueilla, joilla tuotantokustannukset ovat luonnonolosuhteista johtuen korkeat.

– Yhteisen maatalouspolitiikan on tulevaisuudessa oltava niin yksinkertaista kuin mahdollista sekä viljelijälle että hallinnolle, ministeri Tiilikainen totesi.

Epävirallisen kokouksen luonteen mukaisesti kokouksessa käytiin vain keskustelua eikä siitä tehty muodollisia päätelmiä. Komission ehdotuksia tulevan yhteisen maatalouspolitiikan linjoista odotetaan vuoden 2017 lopulla.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Osastopäällikkö Risto Artjoki, p. 0295 162 286

CAP EU ja kansainväliset asiat Kimmo Tiilikainen Ruoka ja maatalous