Hyppää sisältöön
Media

Luonnonvarakeskuksen toimipaikkaverkostoa kehitetään

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 15.2.2024 15.13
Tiedote
Kuva: Erkki Oksanen/Luke

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt Luonnonvarakeskuksen (Luke) toimipaikkaverkoston kehittämisestä Luken laatiman suunnitelman mukaisesti. Suunnitelman tavoitteena on Luken voimavarojen kohdistaminen tutkimuksen ja asiantuntijatehtävien kannalta tarkoituksenmukaisesti tukemaan strategisia tavoitteita. 

Uudistuksessa Luke luopuu Paltamon toimipaikasta, jossa tehtävän virtavesitutkimuksen jatko pyritään turvaamaan yritysyhteistyöhön perustuvan toimintamallin avulla. Enonkosken toimipaikan osalta ratkaisu tehdään kehysriihen jälkeen huhtikuussa 2024. Suonenjoen ja Haapastensyrjän toimitilarakennusten käyttöä tiivistetään, toimintoja supistetaan ja siirretään osittain muille paikkakunnille. Ruukin lihakarjanavetasta luovutaan. Kannuksen ja Parkanon kenttätyön tukikohdista luovutaan, ja niiden toiminnot siirretään Seinäjoelle ja Ruukkiin.

Maa- ja metsätalousministeriö katsoo, että suunnitellut kehittämistoimet ovat toiminnan ja talouden tasapainottamisen kannalta tarpeellisia eivätkä ne heikennä Luken kykyä tuottaa tutkimustietoa ja asiantuntemusta koko maan kattavasti.

Toimipaikkaverkoston kehittämissuunnitelman valmisteluun liittyi yhteistoimintamenettely (15.11.2023 – 30.1.2024). Tavoitteena ei ole henkilöstömäärän vähentäminen, vaan muutoksen kohteena olevien toimipaikkojen henkilöstölle tarjotaan töitä Luken muilta toimipaikoilta tai muita tehtäviä. Uudelleenjärjestelyt koskevat suoraan 56 henkilöä seitsemällä paikkakunnalla. Luke tukee henkilöstönsä sopeutumista uudistukseen.

Luonnonvarakeskuksen tiedote 15.2.2024: Luonnonvarakeskuksen yt-neuvottelut päättyneet

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
tutkimusjohtaja Mikko Peltonen, p. 0295 16 2296, mikko.peltonen(at)gov.fi