Hyppää sisältöön
Media

Vastuullisten elintarvikehankintojen kriteereihin toivotaan kommentteja

Julkaisuajankohta 7.2.2017 22.56
Uutinen

Motiva pyytää kommentteja vastuullisten elintarvikehankintojen kriteeriehdotukseen. Tavoitteena on kehittää toimivat kriteerit, joita julkinen sektori pystyy hyödyntämään hankinnoissaan ja joihin elintarvikesektori kykenee kilpailutuksissa vastaamaan. Kommentoinnin takaraja on 24.2.2017.

Motiva käsittelee kommentit kommenttikierroksen päätyttyä, ja niitä hyödynnetään kriteerien jatkokehityksessä. Kommentit tulee lähettää 24.2.2017 mennessä webropol-lomakkeen kautta:

Kriteeristö täydentää julkisten ruokapalveluhankintojen arviointiperusteita

Valtioneuvosto julkaisi kesäkuussa 2016 periaatepäätöksen julkisten ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista. Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä. Tähän päästään vaatimalla hankinnoissa sellaisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden käyttöä, jotka on tuotettu ympäristön kannalta hyvillä viljely- ja tuotantomenetelmillä ja eläinten hyvinvointia ja elintarviketurvallisuutta edistävillä tavoilla.

Periaatepäätöksessä esitettiin käytännön hankintaohjeistuksen laadintaa. Maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta Motiva laatii ohjeistuksen, jonka kriteerit kattavat eläinten hyvinvointikysymykset, elintarviketurvallisuuden, ympäristövaikutukset ja sosiaalisen vastuullisuuden.

Kriteeristön päämääränä on kehittää elintarvikkeiden kysyntää ja markkinoita vastuulliseen suuntaan.

Lisätietoja:
asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva, elina.ovaskaionen(at)motiva.fi, p. 09 6122 5066

neuvotteleva virkamies Anna-Leena Miettinen, maa- ja metsätalousministeriö, anna-leena.miettinen(at)mmm.fi, p. 029 516 2409

maatalous- ja ympäristöministerin erityisavustaja Risto Lahti, p. 050 565 0424, risto.lahti(at)mmm.fi