Paikkatietopoliittinen selonteko

Paikkatietopoliittinen selonteko -hanke käynnistettiin, koska oli havaittu tarve linjata koko julkishallinnon paikkatietotoimintojen kehittämiselle suuntaviivat. Hallituksen digitalisaatio-ohjelman tavoitteet ja ovat hyvin ajankohtaisia  myös julkishallinnon paikkatietotoimintojen kehittämisen näkökulmasta.  

Uutta sivustolla

  • Osallistu selonteon kesäseminaariin 15.6. klo 8.30 - 12.00 Säätytalossa. Tilaisuus on keskustelupainotteinen: lyhyillä alustuksilla eri aiheista rohkaistaan ottamaan kantaa selonteon osaselvitysten esille tuomista aiheista. Lisätietoja
  • Uusi blogikirjoitus:MMM:n tietohallintojohtaja Antti Vertanen  kuvaa miten paikkatietoinfrastruktuurin kehittäminen on samalla osa digitalisaation vauhdittamaa tuottavuuden kehittämistä. 
  • Selonteon kolmen osaselvityksen loppuraportit on julkaistu. Näiden selvitysten loppuraportit ovat nyt luettavissa: Selvitys Paikkatietopoliittista selontekoa varten 1) Julkishallinto, 2) Koulutus ja tutkimus ja 3) Yrityssektori. Lue ja kommentoi! Linkit loppuraportteihin ovat kunkin osaselvityksen sivun alalaidassa. Teknisen kehityksen vaikutukset -osaselvityksen väliraportti valmistuu ensi viikolla ja loppuraportti toukokuun lopussa.
  • Katso Arvo Kokkosen webinaarikatsaus (20.4.2017) Paikkatietopoliittisen selonteon tilanteesta: https://www.youtube.com/watch?v=megZo0jH5eI.
    Arvo Kokkonen on Maanmittauslaitoksen  pääjohtaja ja Paikkatietopoliittisen selonteon strategisen ohjausryhmän puheenjohtaja.
  • Hankepäällikkö Kari-Pekka Karlsson pohtii blogikirjoituksessaan, mikä ihme paikkatiedoissa on niin vaikeaa. Lue blogi
  • Selonteon kolmen osaselvityksen väliraportit on julkaistu. Ota selvää mitä osaselvityksissä on selvinnyt! Linkit väliraportteihin ovat kunkin osaselvityksen sivun alalaidassa. Teknisen kehityksen vaikutukset -osaselvityksen väliraportti valmistuu huhtikuussa.

 

Huom: Hankesivusto on vielä keskeneräinen ja täydentyy lähiaikoina.

Lisätietoja

Kari-Pekka Karlsson, erityisasiantuntija 
MMM, Tieto- ja tutkimustoimiala, Tietoyksikkö 0295162230