Hyppää sisältöön
Media

MMM:n asetus ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (1367/2011) muuttamisesta (389/2016)

Kohderyhmä: Valvojat ja vähittäismyyntitoimijat sekä kala-alan toimijat

Keskeinen sisältö: Asetuksella säädetään tuoreiden tyhjiö- ja suojakaasupakattujen kalastustuotteiden säilytyslämpötilavaatimuksesta (0-3oC) ilmoitetuissa elintarvikehuoneistoissa. Kala-alan toimijoiden tulee huomioida muuttunut lämpötilavaatimus tuoreiden tyhjiö- ja suojakaasupakattujen kalastustuotteiden säilyvyysaikoja määritellessään. Lisäksi asetuksella laajennetaan ns. salaattibaaritoiminnan mahdollisuuksia. Pakkaamattomia lihavalmisteita ja jalostettuja kalastustuotteita saa myydä toimijan valvonnassa muutoinkin kuin palvelumyyntinä edellyttäen, ettei elintarviketurvallisuus vaarannu.

Säädöksen nimi:  MMM:n asetus ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (1367/2011) muuttamisesta (389/2016)

Säädöksen numero:  389/2016    

Säädöksen voimaantulo: 1.6.2016

Säädöksen soveltaminen alkaa: 1.6.2016

Siirtymäajat: -

Linkki säädökseen: I 16:4

Linkki perustelumuistioon: Muistio 389/2016