MMM:n asetus ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (1367/2011) muuttamisesta (389/2016)
Kohderyhmä: Valvojat ja vähittäismyyntitoimijat sekä kala-alan toimijat
Keskeinen sisältö: Asetuksella säädetään tuoreiden tyhjiö- ja suojakaasupakattujen kalastustuotteiden säilytyslämpötilavaatimuksesta (0-3oC) ilmoitetuissa elintarvikehuoneistoissa. Kala-alan toimijoiden tulee huomioida muuttunut lämpötilavaatimus tuoreiden tyhjiö- ja suojakaasupakattujen kalastustuotteiden säilyvyysaikoja määritellessään. Lisäksi asetuksella laajennetaan ns. salaattibaaritoiminnan mahdollisuuksia. Pakkaamattomia lihavalmisteita ja jalostettuja kalastustuotteita saa myydä toimijan valvonnassa muutoinkin kuin palvelumyyntinä edellyttäen, ettei elintarviketurvallisuus vaarannu.
Säädöksen nimi: MMM:n asetus ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (1367/2011) muuttamisesta (389/2016)
Säädöksen numero: 389/2016
Säädöksen voimaantulo: 1.6.2016
Säädöksen soveltaminen alkaa: 1.6.2016
Siirtymäajat: -
Linkki säädökseen: I 16:4
Linkki perustelumuistioon: Muistio 389/2016