Hyppää sisältöön
Media

Puuntuotannon kestävyyden turvaamiseen 62,7 miljoonaa euroa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 4.2.2004 12.22
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on osoittanut tänään 62,7 miljoonaa euroa puuntuotannon kestävyyden turvaamiseksi tehtäviin töihin ja muihin edistämistoimenpiteisiin. Varoista lainoja on 0,5 miljoonaa euroa. Varat osoitetaan pääosin metsäkeskuksille.

Myöntämisvaltuuden puitteissa metsäkeskukset voivat hyväksyä kestävän metsätalouden rahoituslain tuen piiriin työt, joiden valtiontuki on enintään 66,3 miljoonaa euroa. Pieni osa, 0,17 milj. euroa, käytetään maa- ja metsätalousministeriön päätöksellä.

Valtiontuen taso on 5,6 milj. euroa viimevuotista pienempi ja lainavarojen osuus 0,2 milj. euroa suurempi.

Myönnetyt varat käytetään metsänuudistamiseen, kulotukseen, nuoren metsän hoitoon, energiapuun korjaamiseen, haketustukeen, juurikäävän torjuntaan, metsänterveyslannoitushankkeisiin, kunnostusojitukseen ja metsätiehankkeisiin sekä näiden töiden suunnitteluun ja toteuttamisselvityksiin. Kunnostusojituksissa huomiota kehotetaan kiinnittämään niiden ympäristövaikutuksiin, erityisesti soidensuojelualueiden ja Natura 2000-alueiden läheisyydessä, missä ne on toteutettava yhdessä alueellisten ympäristökeskusten kanssa. Tuen piiriin kuuluvien töiden toteuttamisesta tekevät päätökset alueelliset metsäkeskukset.

Tälle vuodelle myönnettyjen varojen arvioidaan riittävän metsänuudistamiseen 26 610 hehtaarilla, nuoren metsän hoitoon 136 315 hehtaarilla ja kunnostusojitukseen 61 960 hehtaarilla. Lisäksi uusia metsäteitä kyetään rakentamaan 245 kilometriä ja perusparantamaan 1274 kilometriä.

Toimenpiteiden työllistävä vaikutus on noin 2 720 henkilötyövuotta. Lisäksi töiden suunnittelussa ja työnjohdossa työvoiman tarve on noin 400 henkilötyövuotta.

Lisätietoja: ylitarkastaja Marja Hilska-Aaltonen, maa- ja metsätalousministeriö, puh. (09) 160 52415