Paljasta oma #lempilähiruoka!

Maa- ja metsätalousministeriö / Lähiruokaohjelma järjestää valokuvauskilpailun, jonka aiheena on lähiruoka ja alueellinen ruokakulttuuri ja kaikki näihin liittyvät ihanat raaka-aineet, tuottajat, lähiruokayritykset, ammattikeittiöissä ja kodeissa tehtävä ruoka ja ennen kaikkea maku - siis koko lähiruoan ketju.

Valokuvakilpailuun osallistut tägäämällä oma lähiruoka-aiheinen kuvasi Instagramiin tai Facebookin #lempilähiruoka. Kerro kuvatekstissä myös, mistä tuotteesta, yrityksestä ja paikkakunnasta on kyse, ja kuvaile muutenkin, miksi juuri se tuote on sinulle sitä parhainta lähiruokaa.

Kilpailu on avoin kaikille yli 13 vuotta täyttäneille. Kilpailuaika päättyy 30.9.2017. Huomaathan, että kuvia julkaistaessa Instagram- tai Facebook -profiilisi tulee olla julkinen.

Kuvien tulee olla kuvaajan itsensä ottamia, ja hänellä tulee olla niihin täydet oikeudet. Osallistua voi myös vanhalla kuvalla. Mikäli kuvassa esiintyy henkilöitä, tulee kaikilta kuvassa esiintyviltä olla lupa kuvan julkaisemiseen ja alle 18-vuotiailta heidän vanhempiensa lupa. Huomioithan myös kotirauhan ym. suojan kuvien julkaisussa. Järjestäjä ilmoittaa kuvapalvelun ylläpitäjälle kuvan poistamisesta ja hylkää kuvan kilpailusta mikäli se on syrjivä tai loukkaava. 

Kilpailun voittaja palkitaan 100 euron arvoisella lähiruokaherkku -paketilla ja neljä seuraavaa 50 euron arvoisen paketilla. Kilpailun voittaja julkistetaan lokakuussa 2017.

Kilpailun voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti heidän Instagram- tai Facebook -tilien kautta, lisäksi voittajat ilmoitetaan Lähiruokaohjelman Facebook-sivulla. Kilpailun kuvia voidaan julkaista em. sivulla sekä Instagramissa lempilahiruoka -tilillä sekä käyttää Lähiruokaohjelman viestintään liittyvissä toimissa.

Lisätietoja

Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija 
maa- ja metsätalousministeriö, Ruokaosasto, Markkinayksikkö 0295162142