Tule mukaan vuoropuheluun – tule mukaan kehittämään suomalaista ruuantuotantoa!

Puhtaus, terveellisyys ja turvallisuus ovat ominaisuuksia, jotka tulevat usein ensimmäisenä esiin, kun keskustellaan ruuasta. Näistä arvoista meidän on pidettävä kiinni myös tulevaisuudessa.

Me arvostamme myös ruokamme kotimaisuutta. Itse asiassa nuo ominaisuudet – puhtaus, terveellisyys ja turvallisuus – kytkeytyvät mielissämme juuri suomalaiseen ruokaan. Laadukkaan kotimaisen ruuantuotannon jatkumisen perusedellytyksenä on elinvoimainen ruokaketjun kokonaisuus. Osana ruokaketjua alkutuotantomme kannattavuus on tällä hetkellä tasolla, joka ei ole pitkällä aikavälillä kestävää.

Mitä voisimme tehdä toisin yhteiseksi eduksi? Pääministeri Juha Sipilä sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ovat kutsuneet minut selvitystyöhön uusien ratkaisujen löytämiseksi maatalouden kannattavuuden parantamiseen. Jo tehdyn selvitystyön kokoaminen ja kaikkien toimijoiden - mukaan lukien kuluttajat -  yhteinen vuoropuhelu on mielestäni nyt avainasemassa. Tavoitteenamme on päästä aidosti suoraan vuoropuheluun ammattiviljelijöiden, muiden ruokaketjun tekijöiden sekä kuluttajien kanssa.

Nyt meillä kaikilla on tuhannen taalan paikka vaikuttaa suomalaisen ruuantuotannon tulevaisuuteen, ja siihen, että meillä on vahvuuksiimme perustuvaa ruuantuotantoa jatkossakin! Haluan käynnistää työn kutsumalla sinut yhteiseen verkkoaivoriiheen tärkeimpien ratkaisujen ideoimiseksi. Toivon myös, että välität kutsua eteenpäin henkilöille, joilla koet olevan ideoita annettavana tähän kansallisesti tärkeään kehittämistyöhön. Työ jatkuu loppuvuoden ajan niin verkossa kuin eri sidosryhmien kanssa järjestettävien tapaamisten ja työpajojen muodossa. Selvitystyön tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2019.

Jokainen näkemys on tärkeä. Klikkaa linkkiä alta ja tule mukaan!

http://www.ruuantuotantokannattavaksi.fi


Kiitos aktiivisesta ideoinnista jo etukäteen!

Reijo Karhinen