Kansainvälistymisvalmennus - konseptin esittely

Perjantai 31.1.2025 klo 14.00 –  15.00

maa- ja metsätalousministeriö

Osaamisen ja vientivalmiuksien kehittäminen on yksi ruoka-alan kasvuohjelman neljästä teemasta. Sen puitteissa maa- ja metsätalousministeriö on tilannut konseptisuunnittelun elintarvikeyritysten viennin avainhenkilöiden vientivalmiuksien ja vertaisoppimisen mahdollistamiseksi.

Hallitusohjelman mukaisen ruoka-alan kasvuohjelman toimenpidekokonaisuus on käynnissä. Alkuvuodesta 2025 se täydentyi, kun Ruokatieto Yhdistys ry yhdessä Suvi ry:n kanssa alkavat rakentamaan yrityslähtöistä kasvualustaa, HY aloittaa ruokaviennin ja gastronomian opintokokonaisuuden suunnittelun ja Visit Finland tekee ruokamatkailukärjellä ruokamaakuvatyötä.

Osaamisen ja vientivalmiuksien kehittäminen on Kasvuohjelman yksi neljästä teemasta. Sen puitteissa maa- ja metsätalousministeriö on tilannut konseptisuunnittelun elintarvikeyritysten viennin avainhenkilöiden vientivalmiuksien ja vertaisoppimisen mahdollistamiseksi. Selvityksen ja konseptisuunnittelun toteutti MikiLINK Oy.

MikiLINK on valmistellut konseptia yhdessä alan toimijoiden ja yritysten kanssa, ja ehdotuksena on rakentaa se tiiviiksi osaksi ruokaviennin yrityslähtöistä kasvualustaa.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Ohjelma:

  • Avaussanat -  valtiosihteeri Päivi Nerg
  • Valmennuskonseptin esittely - Mikaela Vuorisalmi, MikiLINK
  • Kommenttipuheenvuoro - kansliapäällikkö Pekka Pesonen
  • Kommenttipuheenvuoro -  Ruokatieto Yhdistys ry
  • Kysymyksiä ja kommentteja

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt