FI SV EN


Maa- ja metsätalousministeriö kokoaa näyttävän maapaviljongin vuoden 2017 Grüne Woche -messuille

Eksoottinen Suomi esittäytyy monipuolisena ruoka- ja matkailumaana Grüne Woche -messuilla 20.-29.1.2017 hallissa 8.2 osastolla 106. Maa viettää itsenäisyyden Suomi 100 -juhlavuotta ja toteuttaa sen kunniaksi näyttävän maapaviljongin yli kahdenkymmenen näytteilleasettajayrityksen voimin.

Maailman suurimmat maatalous-, elintarvike- ja puutarhamessut Grüne Woche järjestetään vuosittain tammikuussa Berliinissä Saksassa. 20.-29.1.2017 järjestettävät messut ovat järjestykseltään 82. keräten yli 1600 näytteilleasettajaa ja yli 400 000 kävijää.

Messuosastojen lisäksi tarjolla on runsaasti erilaisia seminaareja ja konferensseja. Saksaan ovat perinteisesti kokoontuneet myös maatalousministerit ympäri maailmaa yhteiseen poliittiseen keskustelutilaisuuteen.

Puhdasta ruokaa ja pienpanimoita

Suomen maapaviljongissa esitellään arktisesta pohjoisesta luonnosta makunsa ammentavia tuoteinnovaatioita.

Maapaviljongissa voi maistella ja ostaa maatilalla valmistettuja marmeladeja, myslejä ja meijerituotteita, luomuraaka-aineista valmistettuja, ravitsemuksellisesti korkeatasoisia luonnonmarjatuotteita, hyvinvointia edistävää koivunmahlaa, perinteikkäitä spelttituotteita ja uniikkia ruusunterälehdistä valmistettua hilloa.

Suomalaiset alkoholivalmistajat ja pienpanimot maistattavat osastolla tisleitä, sahtia, oluita ja tilaviinejä. FinnBar –myymälästä tuotteita voi myös ostaa kotiin viemiseksi. Maaosaston keittiössä valmistetaan konstailemattoman suomalaisen ruokakulttuurin helmiä yleisön maisteltavaksi.

Suomi ruokamatkailumaana

Myös Suomen puhtaasta luonnosta, neljästä vuodenajasta ja rikkaasta alueellisesta ruokakulttuurista voimansa ammentava ruokamatkailu esittäytyy paviljongissa. Visit Finland tuo Suomen parhaita matkakohteita ja elämyksiä vierailijoiden ulottuville Slow Finland ja Culture Finland – teemojen alla.

Matkailija pääsee tutustumaan suomalaiseen elämäntapaan, jossa puhtaassa luonnossa kasvaneet luonnonantimet tuovat hyvinvointia mielelle ja keholle. Kaupunkilomalaisia kutsutaan maineikkaisiin ravintoloihin ja ruokatapahtumiin, joissa he voivat testata tunnetun Nordic Kitchenin suomalaisia makuja innovatiivisten kokkien valmistamana.

Suomen maapaviljongin infopisteestä saa tietoa suomalaisesta ruokaketjusta. Vierailijat pääsevät nauttimaan myös suomalaisista musiikkiesityksistä ja paikalla on tietenkin myös itse Joulupukki!

Suomen maapaviljongista vastaa maa- ja metsätalousministeriö tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton, Food from Finland –kasvuohjelman, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja TeamBlue kanssa. Paviljongin toteuttamisen koordinoinnista ja yritysten rekrytoinnista vastaa Fennopromo Oy ja osaston rakentamisesta Messeforum Oy.

Mukana olevat yritykset:

Elintarvikevalmistajat:

Alkoholivalmistajat:

Matkailuyritykset:

Lisätiedot:

Messujen aikana: Arto Varanki, toimitusjohtaja, Messeforum Oy, Tel. +358 40 544 5598, arto.varanki(at)messeforum.fi

Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, Maa- ja metsätalousministeriö, Tel. +358 295 16 2142, kirsi.viljanen(at)mmm.fi

Terhi Hook, kehityspäällikkö, Finpro Oy – Visit Finland, Tel. +358 50 597 0999, terhi.hook(at)visitfinland.com

Eeva-Liisa Lilja, toimitusjohtaja, Fennopromo Oy, Tel. +358 40 833 7727, eeva-liisa.lilja(at)fennopromo.fi

International Green Week 20-29 January 2017 Visit us: Hall 8.2, Stand 106