Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Itämeren kalakannoille tehdään EU:ssa monivuotinen suunnitelma

Maa- ja metsätalousministeriö
23.1.2015 13.25
Tiedote

Euroopan unionin kalastuksesta vastaavat ministerit käyvät Brysselissä ensi maanantaina maatalous- ja kalastusneuvostossa keskustelun komission ehdotuksesta Itämeren kalakantoja koskevasta monivuotisesta suunnitelmasta. Ehdotus koskee turska-, silakka- ja kilohailikantojen pitkäjänteistä hoitoa ja kestävää kalastusta. Suomesta kokoukseen osallistuu maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.

Kokouksessa kuullaan myös komission tiedonanto Venäjän asettaman elintarviketuontikiellon vaikutuksesta eurooppalaisille markkinoille ja kriisin helpottamiseksi tehdyistä toimista. Ministeri Orpon mukaan komission tekemät vakauttamistoimet ovat olleet avuksi kriisin vaikutusten lieventämisessä. Hän kiittää maatalouskomissaari Phil Hogania Suomen joulukuussa saamasta maitoalan kriisituesta ja toteaa, että Venäjän tuontikiellon vaikutuksia on EU:ssa seurattava jatkossakin tarkasti ja on oltava valmiina reagoimaan, mikäli tilanne edelleen heikkenee esimerkiksi sianlihasektorilla.

– Elintarvikkeita koskevat pakotteet pitäisi saada purettua ja vienti Venäjälle palautettua normaaliksi. Suomelle on hyvin tärkeää saada avattua vienti ruokaperunalle, maitotuotteille, sianlihalle ja kalataloustuotteille, hän toteaa. 

Lisätietoja:
valtiosihteeri Tiina Rytilä, p. 0295 162 132
EU-koordinaation päällikkö Kari Valonen, p. 0295 162 269
neuvotteleva virkamies Orian Bondestam, p. 0291 162 494 (kalastus)
[email protected]

Petteri Orpo