Hyppää sisältöön
Media

Tenojoen lohenkalastuskielto voimaan todennäköisesti 10.6.

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2022 14.05
Tiedote
Kuva: Jaakko Vähämäki

Tenojoen vesistön arvioitu lohenkalastuskiellon voimaanastumisen aikataulu on tarkentunut. Eduskunnan toinen käsittely asiasta on tiistaina 7.6., ja mikäli lakiesitys hyväksytään, presidentti vahvistaa lain perjantaina 10.6. Lohenkalastuskielto tulisi voimaan välittömästi.

Maa- ja metsätalousministeriön 1.6. julkaisemassa tiedotteessa kalastuskiellon voimaantuloksi arvioitiin tiistaita 7.6. Kiellon viivästyminen tästä arviosta johtuu välttämättömistä, teknisistä muutoksista voimaansaattamisen mahdollistamiseksi. 
  
’’Vaikka lohenkalastuskielto ei vielä ole astunut voimaan, toivon, että Tenolla ei kalasteta lohta. Nyt on Tenon kalastajilla hyvä mahdollisuus osoittaa vastuullisuuttaan ja suojella lohikantoja jättämällä pyydykset rannalle’’, sanoo maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.
 
Lohenkalastus on erityisen haitallista nyt kesän alussa, kun jokeen nousee lohikannan elpymisen kannalta kaikkein arvokkaimpia lohia. Näiden suurien emokalojen säästäminen on elintärkeää lohikantojen elpymiselle.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä: 

Vesa Ruusila, erätalousneuvos, p. 02951 62051, vesa.ruusila(at)gov.fi
Tapio Hakaste, neuvotteleva virkamies, p. 02951 62152, tapio.hakaste(at)gov.fi

Deanu luossabivdogielddus fápmui jáhkkimis 10.6. (pohjoissaame)
Tiänujuv luosâpivdokiäldu vuáimán oskottetteht 10.6. (inarinsaame)
Teänjooǥǥ luõss-šeeʹllemǩiõld viõʹǩǩe tuõđeʹld možât 10.6. (koltansaame)