Hyppää sisältöön
Media

Kansallisen Ruokastrategian johtoryhmä asetettu

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2009 10.04
Tiedote -

Kansallinen Ruokastrategia 2020:n valmistelua vetävä johtoryhmä on asetettu. Pääministeri Matti Vanhanen nimesi ryhmän puheenjohtajaksi vuorineuvos Simo Palokankaan ja varapuheenjohtajaksi Fazerin Brand Performance -johtajan Teija Andersenin. Ruokastrategian odotetaan valmistuvan kesäkuussa 2010.

Johtoryhmän jäseninä toimivat puheenjohtaja Juha Marttila Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y:stä, johtaja kauppaneuvos Risto Pyykönen SOK-ryhmästä, pääsihteeri Sinikka Turunen Kuluttajaliitosta, tutkimusprofessori Sirpa Kurppa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg ja markkinointiasiantuntija, toimitusjohtaja Marko Parkkinen.

Kansallisen Ruokastrategian tavoitteeksi asetetaan, että Suomen kuluttajilla on tulevaisuudessakin saatavilla riittävä, turvallinen, terveellinen, maistuva, vastuullisesti tuotettu ja kohtuuhintainen ruoka. Siksi kotimaisessa ruokaketjussa toimivien alkutuottajien, teollisuuden, kaupan ja ammattikeittiöiden on pystyttävä toimimaan taloudellisesti kannattavasti ja kansainvälisesti kilpailukykyisesti.

Tarve strategian laatimiseen lähtee mm. siitä, että elintarvikkeiden globaalin kysynnän ja tarjonnan vaihtelut vaikuttavat hintamuutosten kautta yhä enemmän myös Suomen markkinoihin. Ruokasektorimme toimintaan vaikuttavat myös öljyn hintakehitys, bioenergian kasvava tarve, ilmastonmuutos, EU:n maatalouspolitiikan tulevaisuus ja tulevat budjettiraamit sekä Suomen omat kansalliset tavoitteet ja erityispiirteet, kuten väestön ikääntyminen sekä ruuan ja terveyden väliset yhteydet.

Lisätietoja:
johtoryhmän puheenjohtaja Simo Palokangas, puh. 0400 521 697
johtoryhmän sihteeri Kaisa Karttunen puh. 040 701 8129.