Suositus kalaerän tunnistenumeron eli eräkoodin muodostamiseksi

Eräkoodi muodostetaan kalastusaluksen rekisterinumerosta tai vesiviljelyn laitosnumerosta, erän pyynti- tai nostopäivästä, kyseisen kalalajin FAO-koodista sekä erän nettopainosta ja eränumerosta.
 

 KALAERÄN TUNNISTENUMERO = ERÄKOODI

 

Kalastusaluksen tunnus
FIN-1234A)

Ruokaviraston hyväksymän vesiviljelylaitoksen laitosnumero (F12345)

Pyynti- tai nostopäivä

(vvkkpp)

Kalalajin FAO-koodi

(esim. FPP= kuha ja  TRR=kirjolohi )

Toimitettu määrä

(netto, kg)

 

Eränumero

1) Kalastusalus

FIN1234A

 151129

FPP

150

1

2) Kalanviljelylaitos

F12345

 151012

TRR

1200

2

 

1. Kalastusalus

Kalastusaluksen, jonka tunnus on FIN-1234A, marraskuun 29. päivänä vuonna 2015 pyytämän ja toimittaman 150 kg:n kuhaerän eräkoodi olisi: FIN1234A151129FPP150-1

2. Kalanviljelylaitos

Kalanviljelylaitoksen laitostunnus on F12345, lokakuun 12. päivänä nostetun ja toimitetun toisen 1200 kg:n kirjolohierän eräkoodi olisi: F12345-151012TRR1200-2  


Kalaerän muodostaminen

Elintarvikkeeksi tarkoitettu kalaerä eli ensierä koostuu pyydetystä tai viljellystä kalasta, joka on

  • samaa kalalajia
  • pyydetty tai kerätty samalta alueelta
  • pyydetty tai nostettu samana päivänä
  • samalta kalastusalukselta tai vesiviljelylaitokselta