#Ruoka2030 KICKOFF 18.1.2016

Maa- ja metsätalousministeriö järjesti ruokapoliittisen selonteon kickoff -tilaisuuden Helsingissä maanantaina 18. tammikuuta 2016 klo 13–18.

Tilaisuuden tarkoituksena on herätellä ruoka-alan toimijat pohtimaan, mitä on tehtävä, jotta ruokapoliittisen selonteon visio saavutetaan.

Vuonna 2030 suomalaiset kuluttajat syövät maukasta, terveellistä, kestävästi tuotettua ja turvallista ruokaa. Kuluttajilla on kyky tehdä tietoisia valintoja.

 

Kysyntään vastaa läpinäkyvä, osaava, joustava sekä kansainvälisesti kilpailukykyinen ruoka- ja palvelujärjestelmä. Alan kasvua ja kehitystä tukee hyvin koordinoitu korkean tason tutkimus- ja kehitystyö.

Aika: maanantai 18.1.2016 klo 13–18
Paikka: KORJAAMO/Vaunusali, Töölönkatu 51 b, 00250 Helsinki

Tilaisuus on tarkoitettu ruokaketjun toimijoille hallinnossa ja sidostahoilla. 

#Ruoka2030 KICKOFF -ohjelma

13:00–16:00 seminaari

  • Avaus
    kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio/maa- ja metsätalousministeriö
  • Suomalaisen ruokakulttuurin vimma ja voima 
    ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä/Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos 
  • Ruokaturva ja huoltovarmuus
    luomuviljelijä Samuli Laurikainen/Snafu Oy (Silmusalaatti)
  • Happy Food, Happy Farmers, Happy Food Citizens – ruuantuotannon ja -kulutuksen tulevaisuus
    yliopistonlehtori Minna Autio/Helsingin yliopisto, taloustieteen laitos
  • Integroitu vesiviljely ja bioenergian tuotanto – kotimaista ruokaa kestävästi
    hallituksen puheenjohtaja Rami Salminen/Sybimar   
  • Maatilayrittäjän kommenttipuheenvuoro
    yrittäjä Peppi Laine, Mikkolan tila
  • Kysymyksiä ja keskustelua

16:0018:00 cocktailtilaisuus

Katso myös

Lisätietoa ruokapoliittisesta selonteosta