Hyppää sisältöön
Media

Ruokaketjuhankkeiden hakua ei järjestetä vuonna 2015

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 11.6.2015 12.12
Tiedote

Uusia kansallisen ruokaketjun kehittämisen hankkeita ei rahoiteta tällä hallituskaudella. Taustalla on hallinnonalalle kohdennetut säästövelvoitteet. Näistä ruokaketjun kehittämiseen kohdistuu noin 2 miljoonan euron säästötarve. Maaseutuviraston oli tarkoitus järjestää seuraava hankehaku elo–syyskuussa 2015, mutta haku peruuntuu säästöjen vuoksi.

Hanketoimijoita kannustetaan hyödyntämään muita rahoituslähteitä. Tällaisia ovat esimerkiksi Maatilatalouden kehittämisrahasto Makera, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma sekä EU:n tiedotus- ja menekinedistämisohjelmat. EU:n tiedotus- ja menekinedistämisohjelmien rahoituksessa etusijalla ovat nimisuojatuotteet ja muut laatujärjestelmät.

Maa- ja metsätalousministeriö järjestää syksyllä hanketoimijoille tilaisuuden, jossa esitellään näitä vaihtoehtoisia rahoituslähteitä ja neuvotaan, miten niitä voisi hyödyntää nykyistä paremmin.

Syksyn hankehaun peruminen ei vaikuta jo käynnissä oleviin ruokaketjuhankkeisiin. Vuosille 2015–2017 rahoitetut 47 hanketta jatkavat normaalisti hankeajan loppuun saakka rahoituspäätösten mukaisesti.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Risto Artjoki, osastopäällikkö, p. 0295 162 286
etunimi.sukunimi@mmm.fi

Lisätietoa ohjelmista:
Maatilatalouden kehittämisrahasto Makera
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma
EU:n tiedotus- ja menekinedistämisohjelma

Ruoka ja maatalous