Hyppää sisältöön
Media

Suomalainen ruokakulttuuri viedään näkyvästi Berliiniin

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 8.1.2008 7.50
Tiedote -

Pohjoisen luonnon ja ruokakulttuurin Suomi esittäytyy laajalla ja monipuolisella osastolla Berliinin kansainvälisillä Grüne Woche -messuilla 18.–27.1.2008. Suomen osastolla on edustettuna koko elintarvikeketju; osaston kokoavat yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju-hanke, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira sekä toistakymmentä suomalaista yritystä. Messuosaston avaa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila yhdessä virallisen Joulupukin kanssa.

Suomi pyrkii herättämään huomiota paitsi laadukkaalla elintarvikeketjulla, myös suomalaisen gourmet-osaamisen ja designin huippunimillä. Suomen osastolla esiintyvät avajaisissa muotoilija Harri Koskinen, vaatesuunnittelija Paola Suhonen sekä keittiömestarit Hans Välimäki ja Markus Maulavirta.

– Ainutlaatuista on se, että Suomen osastolla suomalaiset ruuantuottajat ovat itse paikalla maistattamassa tuotteitaan. Saksalaiset messuvieraat pääsevät maistelemaan muun muassa karjalanpiirakoita, jotka paistuvat uunissa keskellä Suomen messuosastoa. Tarjolla on myös poron- ja viljapossun lihaa sekä munia ja oikeaa ruis- ja kauraleipää, kertoo maa- ja metsätalousministeriön viestintäpäällikkö Pekka Väisänen.

Vuoden 2008 Grüne Woche -messut on ensimmäinen kerta, kun Suomi toteuttaa viranomaisten ja yritysten yhteistyöllä näin laajan ruuan ja ruokakulttuurin vienti- ja PR-tapahtuman. Suomen messuosaston ja messuihin liittyvien oheistapahtumien tavoitteena on nostaa suomalaisen ruokakulttuurin imagoa Keski-Euroopassa. Osastolla tuodaan esille suomalaisen ruoan omintakeisuutta, puhtautta sekä jäljitettävyyttä.

Elintarvikkeiden lisäksi Suomen messuosastolla pyritään lisäämään keskieurooppalaisten kiinnostusta Suomeen matkailumaana. Mukana ovat Helsingin kaupunki sekä Lappi, Pohjois-Karjala ja Pohjanmaa.

Grüne Woche -messut ovat Euroopan suurimmat ruokamessut; ne keräävät vuosittain lähes puoli miljoonaa kävijää. Suomen 250 neliömetrin osasto sijaitsee hyvällä paikalla messujen pääkäytävän varrella hallissa 8.2., paikalla 120.

Toimittajat voivat akkreditoitua messuille osoitteessa: http://www1.messe-berlin.de/vip8_1/website/MesseBerlin/htdocs/www.gruenewoche.de/en/Presseservice/Akkreditierung/index.html.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
viestintäpäällikkö Pekka Väisänen, puh. (09) 160 52299, 040 773 0644
näytteilleasettajat: http://www.foodfromfinland.com/index.phtml?s=529