Tutustu Henna Väyryseen ja Peppiina Huhtalaan

Syksyllä 2018 maa- ja metsätalousministeriössä on aloittanut paljon uusia työntekijöitä. Tässä haastattelussa pääset tutustumaan ministeriön Luonnonvaraosaston tehtäviin: esittelyssä Henna Väyrynen (kuvassa vasemmalla) ja Peppiina Huhtala, jotka työskentelevät ministeriön Luonnonvaraosaston erätalousyksikössä.

Väyrynen työskentelee projektikoordinaattorina susikannan hoitosuunnitelman päivitystyössä. Väyrynen on työskennellyt aiemmin Suomen riistakeskuksella viestintäsuunnittelijana ja on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Maa- ja metsätalousministeriö oli hänelle jo ennestään tuttu työpaikkana, sillä hän on työskennellyt viestintäharjoittelijana ministeriössä vuonna 2014. Tuolloin ministeriö näyttäytyi Väyryselle hyvänä työnantajana ja kun paikka ministeriössä mahdollistui, ei Väyrynen aikaillut asian kanssa!

Huhtala on pian valmis oikeustieteiden maisteri Lapin yliopistosta. Työkokemusta hänellä on mm. Lapin ELY-keskuksesta Rovaniemeltä ja Utsjoelta, missä hän työskenteli Tenojoen kalastussopimukseen liittyvien työtehtävien parissa. Sitä kautta paikka ministeriössä avautui Huhtalalle, sillä nykyään hän työskentelee asiantuntijana Tenon sopimuksen vaikutusten arvioinnin sekä myös muun muassa Torniojokea koskevan lohiregaaliselvityksen parissa.

Maa- ja metsätalousministeriö on sekä Väyrysen että Huhtalan mielestä osoittautunut mukavaksi paikaksi tehdä töitä. Työyhteisö sekä muuttuva työ saavatkin paljon kehuja molemmilta. ’’Työnkuva ministeriössä on monipuolinen ja on rikkaus päästä työskentelemään eri koulutustaustaisten ihmisten kanssa. Esimerkiksi yksikkömme kalabiologien substanssiosaaminen on hämmästyttävää!’’, kertoo Huhtala.

’’On kiinnostavaa nähdä miten asiat elää koko ajan ja hienoa miten oman työn sisältöön voi vaikuttaa. Jokainen työpäivä on tähän mennessä ollut erilainen’’, summaa Väyrynen.

Teksti ja kuva: Siiri Nieminen