Hyppää sisältöön
Media

Luomutilalle luonnon päivänä!

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 15.8.2023 14.02
Uutinen
kuvituskuva
Tervetuloa luomutiloille lauantaina 26.8.

Monet luomutilat ympäri Suomen avaavat ovensa Suomen luonnon päivänä, jota vietetään elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. Juhlistetaan yhdessä luontoa ja tuetaan luonnon monimuotoisuuden ja hyvinvoinnin puolesta työskenteleviä luomutuottajia ja lähdetään tilavierailulle koko perheen voimin!

-    Kannattaa nostaa lippu salkoon virallisena liputuspäivänä, Suomen luonnon päivänä, kehottaa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Luomu sopii hyvin päivän teemaan, sehän se on LUOnnon MUkaista tuotantoa. Se pitää yllä lajien monimuotoisuutta ja tukee kotieläinten lajinmukaista käyttäytymistä ja hyvinvointia. Juhlitaan siis ja nautitaan luomuherkuista!

Luomutuotannossa edistetään luonnon monimuotoisuutta

Monimuotoinen ja hyvinvoiva luonto tukee terveyttämme, sillä ihminen on osa luontoa ja riippuvainen muusta ympäristöstä. Luomuviljelijän lähtökohtana on tuottaa ruokaa sopusoinnussa luonnon kanssa siten, että tuotannosta ei aiheudu haittaa maaperälle, pellolle, vesistöille ja muulle luonnolle. Tutkimusten mukaan luomupelloilla elää 30 % enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä pelloilla.

Vierailu luomutilalla on helppo tapa tukea luonnon monimuotoisuuden puolesta tehtävää työtä. Tilavierailu tarjoaa mahdollisuuden päästä näkemään, missä ja miten luomuruoka kasvaa ja kuka sitä meille tuottaa. Monilla luomutiloilla pääsee lisäksi tutustumaan tilan eläimiin ja maatalouskoneisiin, mikä onkin usein etenkin perheen pienimmille vierailun kohokohta. Tilavierailuille kannattaa varata mukaan myös ostoskassi, sillä usealta tilalta voi ostaa kotiin viemisiksi sesongin herkullisimpia luomutuotteita. 

Nostetaan yhdessä Suomen lippu salkoon ja suunnataan juhlistamaan monimuotoista luontoamme luomutiloille 26.8.2023! 

Lisätietoja:

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Leena Seppä maa- ja metsätalousministeriö, leena.seppa@gov.fi

Lisätietoja Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumasta ja osallistuvista luomutiloista: https://luomu.fi/luonnonpaiva/