Hyppää sisältöön
Media

Maa- ja metsätalousministeriö kuulee suomalaisia EU:n maatalouspolitiikan uudistuksesta kentällä ja internetissä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2019 14.29
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö kuulee kevään aikana laajasti kansalaisia EU:n maatalouspolitiikan (CAP) uudistamisesta, joka on parhaillaan meneillään. Uuden kauden on määrä alkaa vuoden 2021 alussa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän vetämä CAP-kiertue alkaa maanantaina 4. helmikuuta Pieksämäeltä. Kiertueen ensisijainen kohderyhmä ovat maatalousyrittäjät, mutta myös muut sidosryhmät ovat tervetulleita.  Kiertue jatkuu samana päivänä Iisalmessa. 11. helmikuuta kiertuetilaisuudet pidetään Kankaanpäässä ja Kaustisella, 18. helmikuuta Kouvolassa ja Nurmijärvellä ja 19. helmikuuta Salossa. Tilaisuuksien alkamisajat ja paikat löytyvät osoitteesta www.mmm.fi/cap27/ajankohtaista.

Tilaisuuksissa ministeri Leppä esittelee CAP-uudistuksen valmistelua EU:ssa ja Suomessa. Tämän jälkeen yleisö voi vastata älypuhelimilla kyselyyn, jonka tulokset ovat välittömästi kaikkien nähtävissä. Tulokset otetaan talteen ja niitä hyödynnetään myöhemmin. Tilaisuuksien jälkipuoliskolla yleisö voi kysyä ja esittää mielipiteensä uudistuksesta. Kysymyksiä ministerille voi tehdä myös etukäteen osoitteessa www.mmm.fi/cap27/ajankohtaista.

Kaikille asiasta kiinnostuneille tarkoitettu Ota kantaa –kysely avautuu 12. helmikuuta jatkuen 31. maaliskuuta saakka. Siinä CAP-uudistuksesta kysytään tarkemmin kuin kiertueella.

CAP-kiertue ja Ota kantaa –kysely täydentävät maa- ja metsätalousministeriön organisoimaa laajaa CAP-kuulemista, johon kuuluu myös sidosryhmien osallistava kuuleminen työpajojen muodossa. Ministeriö järjestää työpajat 27 teemasta. Niiden antia käsitellään CAP-uudistusta varten asetetuissa neljässä työryhmässä, joissa on myös tärkeimpien etujärjestöjen edustus. Työpajoista ja työryhmistä lisätietoa voi katsoa osoitteesta www.mmm.fi/cap27.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Risto Lahti, MMM, p. 050 5650424

Johtava viestintäasiantuntija Pekka Väisänen, MMM, p. 0295 162480