Hyppää sisältöön
Media

Maa- ja metsätalousministeriölle myönnettiin pyöräily-ystävällinen työpaikka -tunnus ensimmäisenä valtionhallinnosta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.5.2024 13.59
Tiedote
Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Sanna Ojajärvi luovutti maa- ja metsätalousministeriön Pentti Lähteenojalle pyöräily-ystävällisen työpaikan tunnuksen. Oikealla kuvassa viestintäasiantuntija Taina Saahko.

Maa- ja metsätalousministeriö on saanut Pyöräily-ystävällinen työpaikka -tunnuksen. Ministeriö on yksi kolmesta ensimmäisestä työpaikasta Suomessa, ja ensimmäinen valtionhallinnon työnantaja, jolle tunnus on myönnetty meneillään olevalla valtakunnallisella Pyöräilyviikolla. Muut tunnuksen saaneet työpaikat ovat Sweco Finland sekä Raision kaupunki.

Tunnuksen myöntää Pyöräilykuntien verkosto ry, jonka vetämässä hankkeessa maa- ja metsätalousministeriö on ollut mukana. Tavoitteena on helpottaa työpaikkojen mahdollisuuksia edistää työmatkapyöräilyä ja työhyvinvointia. Asiantuntijoiden ja pilottityöpaikkojen kanssa kehitetty tunnus toimii osoituksena työpaikan sitoutumisesta työmatkapyöräilyn edistämiseen. Tunnus myönnetään työpaikan saavuttaessa asetetut tavoitteet.

Tavoitteet ja kriteerit on saavutettava kolmella eri osa-alueella, jotka ovat: (1) pyöräpysäköinti ja olosuhteet, (2) kannusteet ja johtajuus sekä (3) viestintä ja aktiviteetit.

“Maa- ja metsätalousministeriössä on aktiivinen ja kokonaisvaltainen ote henkilökunnan pyöräilyyn kannustamisessa,” iloitsee Pyöräilykuntien verkoston johtava asiantuntija Matti Hirvonen. “Pyöräpysäköinnin olosuhteita on parannettu merkittävästi viime aikoina ja suihkutilat ovat toimivat. Myös vaatteiden ja varusteiden kuivatus ja säilytys on järjestetty hyvin. Ministeriössä myös innostetaan henkilöstöä pyöräilemään osallistumalla kampanjoihin, kuten Kilometrikisaan ja järjestämällä tapahtumia. Pyöräilyn edistäminen on selvästi tärkeä osa työhyvinvoinnin lisäämistä maa- ja metsätalousministeriössä. Samalla ministeriö näyttää hyvää esimerkkiä muulle valtioneuvostolle Suomi liikkeelle -ohjelman hengessä,” Hirvonen jatkaa.

Maa- ja metsätalousministeriö saavutti tunnuksen kolmiportaisella asteikolla nyt tason 1. Tunnuksen myöntämisen taustalla on jatkuvan parantamisen periaate, eli ministeriön matka kohti huippua on hyvässä vaiheessa.

Lisätietoja:

Pyöräilykuntien verkosto ry

Matti Hirvonen

johtava asiantuntija

040 419 4555, matti.hirvonen@poljin.fi

Martti Tulenheimo

erityisasiantuntija

041 538 9495, martti.tulenheimo@poljin.fi

Maa- ja metsätalousministeriö

Taina Saahko

viestintäasiantuntija

050 535 6646, taina.saahko@gov.fi

Ministeriön tiedonanto tai ilmoitus