Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maatalous- ja kalastusneuvosto jatkaa keskustelua maatalousmarkkinoiden tilanteesta

Maa- ja metsätalousministeriö
8.4.2016 15.15
Tiedote

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu Luxemburgiin maanantaina 11.4.2016. Suomea neuvostossa edustaa valtiosihteeri Jari Partanen. Kokouksen tärkeimpänä asiana on keskustelu maataloustuotteiden vaikeasta markkinatilanteesta. Neuvosto jatkaa keskustelua maaliskuun neuvoston ja komission esittämien kriisitoimenpiteiden pohjalta.

Komissio esitteli maaliskuussa joukon toimenpiteitä markkinatilanteen helpottamiseksi ja on pannut jo eräitä niistä toimeen. Komissio on ehdottanut muun muassa uusia valtiontukitoimenpiteitä tilanteen helpottamiseksi.

Suomi tukee monipuolisia toimenpiteitä tilanteen helpottamiseksi. On kuitenkin tärkeää, että komissio selvittää mahdollisuuksia suorien tuottajiin kohdistuvien tukitoimenpiteiden käyttöön, kuten edellisinäkin vuosina. Suomi näkee tärkeänä myös maataloustukien ennakkomaksujen aikaistamisen.

Markkinakeskustelun lisäksi neuvostossa on esillä komission esittely Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR) tarjoamista mahdollisuuksista maatalous- ja elintarvikesektorille. Kalastusasioista neuvosto kuulee komission esittelyn kalastuksen teknisiä toimenpiteitä koskevasta puiteasetuksesta ja kalatalousalan tietojenkeruuta koskevasta asetuksesta.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 040 751 8407, [email protected]

EU ja kansainväliset asiat Kalat Ruoka ja maatalous