Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministerit keskustelevat maatalousmarkkinoista ja kansainvälisestä kaupasta

Maa- ja metsätalousministeriö
11.11.2016 15.50
Tiedote

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu Brysselissä maanantaina ja tiistaina 14.–15. marraskuuta. Suomea kokouksessa edustaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Euroopan komission asettama maatalousmarkkinoiden työryhmä (Agricultural Markets Task Force) esittelee neuvostolle raporttinsa toimista elintarvikeketjun kehittämiseksi ja viljelijöiden aseman parantamiseksi ketjussa sekä ehdottanee niihin liittyen suosituksia. Raportti ilmestynee maanantaina 14. marraskuuta.

Keskustelu raportin sisältämistä toimista on ollut EU-tasolla aktiivista koko vuoden ja ne ovat puheenjohtajamaa Slovakian prioriteetteja. Suomi pitää työryhmän työtä tärkeänä ja odottaa työryhmältä kattavia suosituksia viljelijän aseman ja elintarvikeketjun toimivuuden parantamiseksi.

Komissio esittelee neuvostolle myös tutkimuksensa vapaakauppasopimusten vaikutuksista EU:n maatalousmarkkinoihin. Tutkimusta ei ole vielä julkaistu. Suomi on pitänyt tärkeänä, että vapaakauppaneuvotteluja käydään riittävän kattavan tiedon pohjalta ja on siksi painottanut laajan analyysin saamista eri neuvottelukokonaisuuksien yhteisvaikutuksista maatalousmarkkinoihin.

Neuvosto keskustelee lisäksi muun muassa mikrobilääkeresistenssistä, eläinten hyvinvoinnista ja luomuasetuksen neuvottelutilanteesta.

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 16 2269

EU ja kansainväliset asiat Eläimet ja kasvit Kalat Kimmo Tiilikainen Ruoka ja maatalous