Hyppää sisältöön
Media

Mobiili tulvavaroitus tavoittaa entistä tehokkaammin

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 10.4.2017 12.53
Uutinen
Uudistettu palvelu näyttää viiden vuorokauden varoitukset

Tulvakeskus julkaisee tänään uudistetun palvelun, joka ensimmäistä kertaa kokoaa viiden vuorokauden sää- ja tulvavaroitukset yhteen mobiilisovellukseen.

Ilmastonmuutokseen varautuminen edellyttää, että  luotettava tieto poikkeuksellisista sää- ja vesitilanteista tavoittaa väestön ja eri toimijat nopeasti ja kattavasti.

Tehokas ja ennakoiva varoittaminen ääri-ilmiöistä auttaa niin viranomaisia, yrityksiä kuin väestöäkin ehkäisemään ja lieventämään niiden aiheuttamia vahinkoja.

Uudistettu sovellus tavoittaa entistä useamman ja kattaa erilaiset tulvatilanteet, jotka voivat aiheutua  joko vesistön tai merenpinnan noususta tai rankkasateista. Sää- ja tulvavaroitukset ovat nähtävissä sovelluksessa viisi vuorokautta eteenpäin. Sovellus näyttää varoitukset aina automaattisesti sille alueelle, jossa sitä käytetään, mutta käyttäjä voi myös tarkastella koko maan tilannetta karttanäkymässä.

Tulvakeskus on Suomen ympäristökeskuksen ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen palvelu, joka käynnistettiin maa- ja metsätalousministeriön sekä liikenne- ja viestintäministeriön sopimuksen mukaisesti. Tulvakeskus vastaa tulvien ennustamisesta, tulvista varoittamisesta sekä valtakunnallisista vesi- ja tulvatilannetietojen ylläpidosta ja välittämisestä. Tulvakeskuksen lisäksi mobiilisovelluksen uudistamista ovat tukeneet maa- ja metsätalousministeriö sekä Finanssialan keskusliitto.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Ville Keskisarja, p. 0295 162 390

Ilmatieteen laitoksen tiedote

SYKEn Vesistöennusteet ja tulvavaroitukset -palvelu