Hyppää sisältöön
Media

NordGen-verkkosivut nyt myös suomeksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 17.11.2020 13.25
Uutinen
Lehmä laitumella.

Pohjoismaiden yhteinen siemenpankki ja geenivarojen osaamiskeskus NordGen on avannut nordgen.org-verkkosivut suomeksi.

Suomi on aktiivisesti mukana NordGen-toiminnassa. Verkkosivujen avautuminen suomeksi antaa suomalaisille mahdollisuuden saada tietoa omalla äidinkielellään.

Siemenpankin ja geenivarojen osaamiskeskuksen tietopohjaa tarvitaan muun muassa varautumisessa ilmastonmuutokseen.

- Ilmastonmuutos ja erityisesti siihen sopeutuminen nostavat entisestään siemenpankin ja geenivarojen osaamiskeskuksen tietopohjan arvoa. Suomalaiset alasivut NordGen-sivustossa helpottavat suomalaisten toimijoiden mahdollisuutta saada tietoa omalla äidinkielellään. Omalla kielellä toimiminen varmistaa viestin selkeyden ja tiedon oikein ymmärryksen parhaiten, sanoo neuvotteleva virkamies Birgitta Vainio-Mattila maa- ja metsätalousministeriöstä.

Suomenkieliset sivut myös lisäävät geenivarojen ja niihin liittyvän tiedon käyttöä Suomessa.

- Suomenkielinen palvelu tuo lajikejalostajien ja tutkijoiden lisäksi myös suomalaiset koeviljelijät, geenivarojen tuotteistajat, harrastusviljelijät ja kansalaiset lähemmäksi NordGenia, toteaa erikoistutkija Elina Kiviharju Luonnonvarakeskuksesta.

NordGen.org-sivustojen sisältö on samanlainen kaikilla kolmella kielellä. Myös sivuston uutiset käännetään suomeksi. Mikäli käännös suomeksi ei ole mahdollinen, uutiset julkaistaan englanniksi.

Suomenkieliset sivut

Eläimet ja kasvit Ruoka ja maatalous Tutkimus ja kehittäminen