Hyppää sisältöön
Media

Silakkaa ja kilohailia voi jatkossa kalastaa enemmän ilman toimijakohtaista kalastuskiintiötä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.4.2017 11.52
Tiedote

Hallitus muutti kaupallista kalastuskiintiöjärjestelmää. Jatkossa kaupallinen kalastaja voi kalastaa rysällä 20 tonnia silakkaa vuodessa ilman silakan toimijakohtaista kalastuskiintiötä. Aiemmin ilman toimijakohtaista kalastuskiintiötä oli luvallista kalastaa rysällä kaksi tonnia silakkaa vuodessa. Lisäksi kaupallinen kalastaja saa pyytää alle 12 metrin pituisella kalastusaluksella troolilla 20 tonnia silakkaa ja 10 tonnia kilohailia vuodessa ilman toimijakohtaisia kalastuskiintiöitä. Nämä määrät ylittävät saaliit menevät kalastajan toimijakohtaisesta kalastuskiintiöstä.

Samalla suurennettiin erillisiä kalastuskiintiöitä, jotka on varattu pienimuotoiseen rysä- ja troolikalastukseen sekä verkkokalastukseen, jota voi harjoittaa ilman toimijakohtaisia kalastuskiintiöitä. Samaan erilliseen kiintiöön lasketaan myös kaupallisen kalastuksen sivusaaliina saadut silakat ja kilohailit. Pohjanlahden silakan erillistä kalastuskiintiötä suurennettiin 900 tonnilla niin, että kiintiö on nyt 1 600 tonnia, Suomenlahden ja Itämeren pääaltaan silakan erillistä kalastuskiintiötä suurennettiin 200 tonnilla niin että kiintiö on nyt 700 tonnia ja kilohailin erillistä kalastuskiintiötä suurennettiin 100 tonnilla niin että kiintiö on nyt 150 tonnia.

Muutokset tuovat pienimuotoiseen kalastukseen kalastusyritysten ja -yrittäjien kaipaamaa joustoa ja varmistavat, että toimijakohtaisiin kalastuskiintiöihin perustuva uusi kiintiöjärjestelmä ei rajoita tarpeettomasti silakan ja kilohailin pienimuotoista kalastusta.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Orian Bondestam, orian.bondestam(at)mmm.fi, p. 0295 162 494
 

Kalat norminpurku