Hyppää sisältöön
Media

Suomu-lehti ilmestyi – kalastuskortti takakannessa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 8.5.2018 16.29
Uutinen

Kalastajille suunnattu Suomu-lehti ilmestyy kerran vuodessa, ja se lähetetään ilmaiseksi kalastonhoitomaksun kalenterivuodeksi maksaneille. Toukokuun jakelussa lehden saavat ne, jotka ovat maksaneet kalastonhoitomaksun maaliskuun loppuun mennessä.

Myöhemmin kesällä lehti jaetaan aina kuukauden viimeisenä torstaina niille, jotka ovat maksaneet kalastonhoitomaksun jakelua edeltävän kuukauden aikana. Lehteä ei voi ostaa irtonumerona, mutta marraskuun alusta alkaen sen voi lukea ilmaiseksi osoitteessa eraluvat.fi

Lehden takakannessa oleva henkilökohtainen kalastuskortti on hyvä irrottaa ja pitää aina kalavesillä mukana, sillä sen avulla pystyy nopeasti osoittamaan kalastuksenvalvojalle kalastonhoitomaksun voimassaolon. Muita keinoja voimassaolon osoittamiseksi ovat sähköinen ja paperinen kuitti maksun suorittamisesta.

Tavoitteena vastuullinen kalastaminen

Suomu-lehti esittelee kalastamista ja kalataloutta monipuolisesti ja viihdyttävästi. Artikkeleissa perehdytään muun muassa siihen, miten kalastonhoitomaksulla saa kalastaa, esitellään kalastonhoitomaksun tuomia hyötyjä, käydään kokemassa tutkijoiden kanssa kalaverkkoja ja muistellaan, miten pyydykset tulikaan merkitä. Lehden luettuaan kalastaja on perillä kalastuksen keskisimmistä säädöksistä ja osaa nauttia harrastuksestaan vastuullisesti.

Suomenkielinen Suomu ja vastaava ruotsinkielinen Fena-lehti ovat Metsähallituksen, maa- ja metsätalousministeriön, ELY-keskusten, Luonnonvarakeskuksen, Kalatalouden Keskusliiton, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön sekä Suomen sisävesiammattikalastajien yhteisjulkaisuja.

Kalastonhoitomaksun voi maksaa monella tavalla

Kalastonhoitomaksun voi maksaa verkossa osoitteessa eraluvat.fi, ja sen voi maksaa myös toisen henkilön puolesta. Maksun yhteydessä kysytään kalastajan tai kalastajien nimi, yhteystiedot ja syntymäaika.

Kalastuslupia välittää lisäksi arkisin klo 9-16 avoinna oleva erälupien puhelinpalvelu palvelunumerossa 020 69 2424. Lupia voi hankkia myös useista Metsähallituksen luontokeskuksista ja palvelupisteistä sekä R-kioskeista.

Lue lisää Suomu-lehdestä

Kalastusluvat Kalat Vapaa-ajankalastus