Hyppää sisältöön
Media

Vaikuta maaseutupoliittisen selonteon valmisteluun – ilmoittaudu mukaan kuulemistilaisuuteen 31.5. mennessä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 29.5.2024 10.07
Uutinen

Ilmoittautuminen on käynnissä maaseutupoliittisen selonteon kuulemistilaisuuteen 6.6.2024. Ilmoittaudu mukaan 31.5. mennessä ja tule kuulemaan sekä keskustelemaan maaseutupoliittisen selonteon tilannekuvan esittelytilaisuuteen, jossa aiheina ovat maaseutu ja saaristoalueet. Tilaisuutta voi myös seurata verkossa, eikä tällöin ilmoittautumista vaadita.

Maa- ja metsätalousvaliokunta, maa- ja metsätalousministeriö sekä maaseutupolitiikan neuvosto järjestävät maaseutupoliittisen selonteon tilannekuvan esittely- ja keskustelutilaisuuden 6.6.2024 klo 9.30-12.00 Pikkuparlamentissa. Tilaisuudessa esitellään ja keskustelutetaan maaseutu- ja saaristoalueiden tilannekuvaa koskien arkea ja asumista, väestön toimintakykyä ja liikkumista, kansalaistoimintaa ja osallisuutta, taloutta ja yrittäjyyttä, digitaalista ja fyysistä saavutettavuutta. Läpileikkaavina teemoina kansallinen hyvinvointi ja kokonaisturvallisuus. Tilaisuudessa toivotaan näkökulmia ja evästyksiä jatkovalmisteluun sekä tilannekuvan täydentämiseen. Tilannekuva kootaan osana maaseutupoliittisen selonteon valmistelua. Tilaisuutta voi seurata verkossa tai ilmoittautumalla paikan päälle Pikkuparlamenttiin osoitteessa ssl.eventilla.com/event/eKAv6

Maa- ja metsätalousministeriö asetti 21.12.2023 ohjausryhmän valmistelemaan valtioneuvoston maaseutupoliittisen selonteon ja siihen liitettävän poikkihallinnollisen toimeenpanosuunnitelman. Selonteko määrittelee valtioneuvoston pitkän aikavälin maaseutuvision sekä tavoitteet ja poikkihallinnolliset toimet maaseutu- ja saaristoalueiden elinvoiman uudistumiselle. Tilannekuvan mukaisesti teemoina asuttavuuden, palveluiden, infrastruktuurin, yrittäjyyden ja kansalaistoiminnan edellytykset sekä suomalaisen yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden vahvistaminen. Selonteko on tarkoitus antaa eduskunnalle tällä hallituskaudella.

Maaseutu- ja saaristoalueilla asuu suomalaisista vajaat 1,5 miljoonaa vakituisesti ja jopa 2,9 miljoonaa osa-aikaisesti. Maaseudulla sijaitsee 35 prosenttia maamme yritysten toimipaikoista, ja maaseudulta saataviin raaka-aineisiin ja hyödykkeisiin pohjautuu 68 prosenttia tavaraviennistä.

Lisätiedot ja osallistuminen

Ilmoittaudu mukaan paikan päälle Pikkuparlamenttiin 31.5. klo 15.00 mennessä täällä.

Katso tilaisuuden ohjelma täältä 

Avoin kuulemistilaisuus
Aika: 6.6. klo 10-12.00
Paikka: Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, Helsinki

Striimi: Eduskunnan verkkolähetys -sivustolla

Maaseutu