Hyppää sisältöön
Media

Ylä-Lapin kausiluvan hinnaksi vahvistettiin 40 euroa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.5.2019 12.01
Tiedote

Kalastuslakiin lisättiin 1.5.2019 alkaen säännös, joka parantaa Ylä-Lapin asukkaiden kalastusmahdollisuuksia valtiolle kuuluvilla vesialueilla. Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntalaisilla on jatkossa oikeus lunastaa Metsähallitukselta henkilökohtainen kausilupa, joka oikeuttaa Metsähallituksen asettamien lupaehtojen puitteissa viehekalastukseen asukkaan omassa kunnassa sijaitsevilla valtiolle kuuluvilla lohen ja taimenen nousualueilla. Tämän vuoden kausiluvan hinnaksi on nyt vahvistettu 40 euroa.

Kuntalaisille myytävien kausilupien määrää ei ole kiintiöity, joten kaikki Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntalaiset voivat halutessaan lunastaa kausiluvan. Alle 18-vuotiaille kausilupa on kalastuslaissa säädetyn mukaisesti maksuton.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa saamelaisten ja paikallisten mahdollisuuksia kalastuskulttuurin harjoittamiseen. Lasten ja nuorten kausiluvan maksuttomuudella halutaan tukea saamelaisten perinteisen kalastuskulttuurin harjoittamisen edellytyksiä sekä paikallisten lasten ja nuorten kalastusharrastusta yleisesti.

Asetus MMM:n maksuasetuksen 2 ja 4 §:n muuttamisesta
Asetuksen perustelumuistio

Kts. myös Metsähallituksen tiedote 16.5.2019: Ylä-Lapin kalastuslupien myynti alkaa

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Erityisasiantuntija Sanna Koljonen, p. +358 29 516 2007
Kalastusneuvos Eija Kirjavainen, p. +358 29 516 2404
Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@mmm.fi

Kalastusluvat Kalat Lohen vuosi Maa- ja metsätalousministeriön asetus