MMM:n budjettiesityksessä korostetaan ministeriön perustehtäviä kuten ruokaturvan ja huoltovarmuuden takaamista

5.8.2022 12.26
MMM
Vuoden 2023 budjettiin liittyvä tunnuskuva
Maa- ja metsätalousministeriön (MMM) talousarvioesityksessä vuodelle 2023 korostetaan erityisesti ministeriön perustehtävien, kuten ruokaturvan, huoltovarmuuden ja puhtaan veden takaamisen merkitystä. Myös vihreän siirtymän hankkeisiin ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen esitetään merkittäviä panostuksia.

Kantokäsittelyaineiden saatavuus parantunut: juurikäävän torjuntaa koskevat pysyvät säännökset jälleen voimaan 15.8. alkaen

4.8.2022 11.26
MMM
Kuva: Johanna Kleemola, Metsäkeskus
Juurikäävän torjuntavelvoitetta lievennettiin toukokuussa 2022 väliaikaisesti, koska kantokäsittelyaineiden saatavuus oli muuttunut epävarmaksi Venäjän käynnistämän sodan ja sitä seuranneiden pakotteiden takia. Koska käsittelyaineiden saatavuuteen liittyvä epävarmuus on nyt poistunut, torjuntavelvoite voidaan palauttaa 15.8.2022 alkaen ennalleen.

Suomen viimeistelty CAP-suunnitelma on toimitettu Euroopan komissioon

22.7.2022 11.18
MMM
Suomen viimeistelty CAP-suunnitelma on toimitettu Euroopan komissioon 20. heinäkuuta 2022. CAP-suunnitelma ja vastaukset komission CAP-suunnitelmasta antamiin havaintoihin ovat luettavissa maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilla.

Ministerit keskustelivat kasvinsuojeluaineiden kestävästä käytöstä sekä uusista CAP-suunnitelmista 

18.7.2022 21.06
MMM
EU:n maatalousministerit kokoontuivat 18. heinäkuuta 2022 Brysselissä Tšekin puheenjohtajakauden ensimmäiseen maatalous- ja kalastusneuvostoon. Ministerit keskustelivat mm. Euroopan komission uudesta asetusehdotuksesta kasvinsuojeluaineiden kestävästä käytöstä sekä uusien yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) kansallisten strategiasuunnitelmien toimeenpanosta ja hyväksymisestä. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Harjoittelu voi avata oven työuralle

1.8.2022 14.45
MMM

”Työyhteisö oli kaiken kaikkiaan mitä mukavin, ja näen valtioneuvoston myös tulevaisuudessa hyvin potentiaalisena työnantajana”, kirjoittaa maa- ja metsätalousministeriössä harjoittelunsa juuri päättänyt opiskelija Satu Koivisto blogissaan. Hänen kokemuksensa harjoittelusta olivat myönteiset. ”Motivaatiota hakemiseen saattaa vahvistaa tieto siitä, että ainakin MMM:ssä moni vakinaisista työntekijöistä on työskennellyt aikoinaan ensin harjoittelijana talossa”, hän toteaa. 

Huoneistotietojärjestelmä kehittyy ja etenee

25.7.2022 12.08
MMM

Huoneistotietojärjestelmän tietosisältö on laajenemassa. Huoneistotietojärjestelmää koskevaan lainsäädäntöön valmistellaan muutosta, jolla huoneistotietojärjestelmään lisättäisiin kunnossapito- ja muutostiedot sekä tiedot yhtiölainoista.


Kalatalouden paikalliset toimijat entistä vahvempina uudelle rahoituskaudelle

18.7.2022 12.11
MMM

Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston (EMKVR) tukema kalatalouden paikallinen kehittäminen on pyörähtänyt käyntiin ministeriön hyväksyttyä kalaleadereiden paikalliset kehittämisstrategiat ohjelmakaudelle 2021–2027. Manner-Suomessa toimintaansa jatkavat kaikki yhdeksän edellisellä ohjelmakaudella tutuksi tullutta kalaleader-ryhmää ja mukaan saadaan myös yksi uusi ryhmä.

Uudistuva osaaminen suomalaisen alkutuotannon tukena

15.7.2022 10.43
MMM

Muuttunut maailmantilanne on yksi syistä, jonka vuoksi työtä suomalaisen maatalouden ja puutarhatalouden kannattavuuden parantamiseksi on määrätietoisesti jatkettava. Yksi tämän työn välineistä on AgriHubi-osaamisverkosto.

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia listaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa