Eväitä kuntapäättäjille alueellista hyvinvointia lisääviin ruokahankintoihin
Tiistai 15.2.2022 klo 16.00 – 18.00
maa- ja metsätalousministeriö
Maa- ja metsätalousministeriö, Motiva ja Kuntaliitto järjestävät kuntapäättäjille tilaisuuden, jossa avataan konkreettisin esimerkein, miten kunnan strategisiin tavoitteisiin kuten ilmastopäästöjen vähentämiseen, työllisyyteen ja aluetalouden kehittämiseen on pystytty vaikuttamaan elintarvikehankintoja ja ruokapalveluita koskevilla linjauksilla.
Luvassa on esimerkkejä eri puolilta Suomea muun muassa paikallisten tuotteiden lisäämisestä, innovatiivisesta tuotekehityksestä ja hankkeista, joilla on ollut positiivisia vaikutuksia niin palveluiden käyttäjiin kuin alueen yrityksiin ja yrittäjiin.
Ruokaa koskevilla päätöksillä on kauaskantoisia vaikutuksia. Tilaisuudessa saat eväitä hyvään päätöksentekoon sekä vaikuttamisen paikkojen ja reunaehtojen tunnistamiseen, joilla mahdollistetaan vastuulliset ruokahankinnat. Tilaisuus järjestetään etäyhteyksin teamsillä.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu tilaisuuteen 13.2. mennessä tästä
Ohjelma:
16.00 Tilaisuuden avaus
asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva Oy
16.05 Julkisten hankintojen strateginen merkitys
johtava lakimies Katariina Huikko, Kuntaliitto
Ruokapalveluiden ja elintarvikehankintojen merkitys aluetalouteen ja kunnan kestävyystavoitteiden edistämiseen
erityisasiantuntija ja hankintalähettiläs Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö
Miksi ruoka on tärkeä asia kuntapoliitikolle?
Kuopion kunnanvaltuutettu Sallamaarit Markkanen, varakansanedustaja, Keskusta
16.30 Vastuullisuus lähtee strategiasta ja tavoitteiden asettamisesta
ruokapalvelujohtaja Minna Ahola, Espoon kaupunki
16.45 Miten vastuullista, kotimaista, laadukasta, lähellä tuotettua ruokaa saadaan lautasille?
toimitusjohtaja Hannele Portman, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy
Miten Mikkelin ruokapalvelut sai tarjolle kalaa lähivesiltä?
palvelujohtaja Mia Hassinen, Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut
Kuntapäättäjän kommenttipuheenvuoro
Mikkelin kaupunginhallitusen puheenjohtaja ja valtiotieteen tohtori Pirjo Siiskonen
17.40 Keskustelua osallistujien kanssa vastuullisuuden lisäämisestä ruokahankinnoissa
18.00 Tilaisuus päättyy
Kohderyhmät: kunnat, hyvinvointialueet