Hiilestä kiinni – maa- ja metsätalouden ja muun maankäytön ilmastoratkaisut

Torstai 19.5.2022 klo 17.00 – 19.00

maa- ja metsätalousministeriö

Millä keinoin maa- ja metsätaloutta ja muuta maankäyttöä voidaan kehittää ilmastokestävämmäksi? Ketkä ovat ratkaisijan roolissa? Mitä uusia mahdollisuuksia ilmastoratkaisuihin liittyy?

Maa- ja metsätalousministeriön koordinoima Hiilestä kiinni on hallitusohjelman mukainen maankäyttösektorin ilmastotoimenpidekokonaisuus, joka tukee osaltaan Suomen tavoitetta hiilineutraaliuden saavuttamisesta vuoteen 2035 mennessä.

Kokonaisuudesta rahoitetaan lähes 100 tutkijoiden, yritysten, erilaisten organisaatioiden, maanviljelijöiden, metsänomistajien ja muiden maankäytöstä päättävien yhteistyönä toteutettua hanketta. Näissä tuotetaan uutta tutkittua tietoa maankäyttösektorin ilmastovaikutuksista ja vahvistetaan ilmastokestävien toimintatapojen kehittämiseen ja käyttöönottoon liittyvää osaamista ja tietopohjaa.

Tilaisuudessa syvennytään siihen, millaista tutkimus- ja kehittämistyötä maa- ja metsätalouden ja muun maankäytön ilmastokestävyyden edistämiseksi on jo meneillään ja mitä vielä tarvitaan.

Puhujina:

 • Oras Tynkkynen
  kestävyysratkaisujen vanhempi neuvonantaja, Sitra
 • Olli-Pekka Ruuskanen
  tutkimusjohtaja, Pellervon Taloustutkimus PTT
  KTT, vakuutus- ja pankkitoiminnan dosentti, Vaasan yliopisto
 • Marjaana Suorsa
  ohjelmapäällikkö, Hiilestä kiinni -tutkimus- ja innovaatio-ohjelma, maa- ja metsätalousministeriö
  FT, kasvibiologian dosentti, Turun yliopisto
 • Pauliina Jalonen
  ilmastopolitiikan erityisasiantuntija, Kuntaliitto
 • Eliisa Malin,
  agronomi, Baltic Sea Action Group
  maanviljelijä


Tilaisuuden juontaa maa- ja metsätalousministeriön johtava viestintäasiantuntija Pekka Väisänen. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä (Yliopistonkatu 4, Helsinki), katsoa suorana lähetyksen Tiedekulman sivuilta alta tai myöhemmin tallenteena. 

Lämpimästi tervetuloa!

Webcast - Tiedekulma (helsinki.fi)

Kohderyhmät: julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kansalaiset, media, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, kunnat