Sidosryhmätilaisuus lausunnoilla olevasta Kansallisesta ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelmasta 2030 (KISS2030)

Tiistai 27.9.2022 klo 9.00 – 11.00

maa- ja metsätalousministeriö

Sidosryhmätilaisuus lausunnoilla olevasta Kansallisesta ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelmasta 2030 (KISS2030)

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) lähetti 13.9.2022 lausunnoille luonnoksen Kansalliseksi ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelmaksi 2030 (KISS2030). Lausuntoaika jatkuu perjantaihin 14.10.2022 asti.

Järjestyksessä jo kolmannen kansallisen tason sopeutumissuunnitelman valmisteluun on osallistunut yhdeksän ministeriötä ja valmistelun kuluessa on järjestetty useita vuorovaikutustilaisuuksia eri sidosryhmien kanssa. 

Lausuntokierroksen aikana järjestettävän sidosryhmätilaisuuden tavoitteena on kuvata tarkemmin niitä haasteita, joihin uudella suunnitelmalla pyritään vastaamaan sekä käsitellä jo lausuntokierroksen kuluessa mahdollisia lausunnonantajia askarruttavia kysymyksiä. Ohjelmassa on myös paneelikeskustelu, jossa pohditaan muun muassa sitä, mihin suunnitelman toimeenpanossa tulisi erityisesti panostaa.

Aiheesta keskustelemassa ovat Huoltovarmuuskeskuksen varautumispäällikkö Tapio Tourula, Finanssialan varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari, EK:n johtava ilmastoasiantuntija Janne Peljo, Kuntaliiton yhdyskunta- ja ympäristöyksikön johtaja Miira Riipinen sekä SPR:n varautumisen ja valmiuden koordinaattori Niina Hirvonen.

Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä Säätytalolla Helsingissä tai etäyhteyden kautta suorassa lähetyksessä. Säätytalolla järjestettävään tilaisuuteen voi tilasyistä ilmoittautua enintään 60 osallistujaa. 

Tiistaina 27. syyskuuta klo 9-11 järjestettävään tilaisuuteen tulee ennakkojärjestelyjen takia ilmoittautua viimeistään torstaina 22.9.2022 klo 14.00.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja ilmoittaudu sinäkin mukaan!

-> Linkki tapahtumasivulle ja ilmoittautumislomakkeelle (eventilla.com)

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet