Hyvinvoinnin ratkaisut esillä Kuntamarkkinoilla, tervetuloa!

Keskiviikko 13.9.2023 klo 9.00 – torstai 14.9.2023 klo 16.00

maa- ja metsätalousministeriö

Hyvinvoinnin ratkaisut esillä Kuntamarkkinoilla, tervetuloa!

Kuntamarkkinat järjestetään 30. kertaa Kuntatalolla 13.-14.9.2023. EU:n maaseuturahoitus, Maaseutupolitiikan neuvosto MANE ja Olympiakomitea ovat mukana Kuntamarkkinoilla yhteisellä teemalla ”Lisää liikettä ja toimintakykyä maaseudulle”. Lisäksi esillä on kansallinen kouluruokaohjelma, jonka avulla voidaan tukea lasten ja nuorten hyvinvointia.

Tervetuloa tapaamaan asiantuntijoita ja löytämään ratkaisuja ja rahoitusta liikkumattomuuden haasteisiin!

EU:n maaseuturahoituksen, MANE:n ja Olympiakomitean yhteinen messuosasto on auki keskiviikkona 13.9. klo 9-17 ja torstaina 14.9. klo 9-16. Messuosasto 0D7 sijaitsee Kuntatalon k-kerroksessa.

EU:n maaseuturahoitus, MANE ja Olympiakomitea järjestävät kaksi tietoiskua. ”Lisää liikettä ja toimintakykyä maaseudulle!” –tietoiskujen teemana on etsiä ratkaisuja ihmisten liikkumattomuuden haasteisiin. Tietoiskuissa avataan liikkumattomuuden ja toimintakyvyn taustaa ja niihin liittyvää tutkimusta, jaetaan konkreettisia esimerkkejä kuntien rahoitusmahdollisuuksista saada lisää liikuntapaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia omaan kuntaan. Puhujina ovat johtava asiantuntija Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriöstä sekä johtaja Petri Keskitalo Olympiakomiteasta. Tietoiskut juontaa verkostoasiantuntija Juha-Matti Markkola maaseutuverkostoyksiköstä.

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin ja Olympiakomitean toimitusjohtajan Taina Susiluodon blogikirjoitus: Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla mahdollistetaan yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua maaseutualueilla

Tervetuloa tietoiskuihin:

  • keskiviikkona 13.9., tila A3.3.
  • torstaina 14.9. klo 10.00-10.20., A3.3

Lisätietoa: www.maaseutu.fi/kuntamarkkinat

Kouluruokailun kehittäminen tukee lasten ja nuorten hyvinvointia

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi viime vuoden lopulla kansallisen Kouluruokaohjelman, joka on myös esillä kuntamarkkinoilla. Kouluruokailun kehittäminen ja siihen panostaminen on konkreettinen keino tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Kouluruokaohjelma nostaa esille kouluruokailun tärkeimmät kehittämis- ja uudistamistarpeet sekä ehdotukset kunnille ja opetuksen järjestäjille niiden kehittämiseksi.

Kouluruokaohjelmaan voi tutustua messuosastolla 3S8. Paikalla ovat kouluruokailun ja julkisten ruokahankintojen asiantuntijat. Tule tutustumaan Kouluruokaohjelmaan ja kuulemaan, miten tuemme kuntia sen toteuttamisessa.

Blogikirjoitus: Kouluruokaohjelma uudistaa kouluruokailua

Tervetuloa myös tietoiskuihin:

Kuntamarkkinoiden taustaa

Kuntamarkkinoita järjestävät Suomen Kuntaliitto ja Kuntalehti. Osaa ohjelmasta voi seurata verkossa. Kuntamarkkinoiden runsas ohjelmatarjonta koostuu seminaareista ja tietoiskuista. Osallistuminen ja ohjelma ovat i

lmaista kaikille julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä tapahtumakumppaneiden edustajille. Osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä etukäteen. Rekisteröitymisohjeet ja Kuntamarkkinoiden koko ohjelmakattauksen löydät Kuntamarkkinoiden nettisivuilta. sivustolle

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet