Hyppää sisältöön
Media

Kyläkauppatukea voi hakea toukokuun alkuun saakka

Julkaisuajankohta 8.3.2023 12.07
Uutinen

Maaseudun kyläkaupat voivat hakea kyläkauppatukea 13.3.–2.5.2023. Kyläkauppatuki on maaseudun päivittäistavarakaupoille tarkoitettu tuki, jonka avulla pyritään edistämään maaseudun palveluiden saatavuutta. Kauppias voi käyttää kyläkauppatukea esimerkiksi kauppansa palveluvalikoiman ylläpitämiseen ja monipuolistamiseen.

Yksi kauppa voi saada korkeintaan 15 000 euron tuen vuodessa. Tuen määrä voi olla tätä pienempi, jos hakijoita on paljon. Myymäläautopalvelua tarjoava kauppa voi saada tuen korotettuna. Tuki haetaan Hyrrä-asiointipalvelussa ja tuen myöntää Ruokavirasto.

Tuen ehtona on muun muassa, että kauppa sijaitsee maaseutualueella, kauppa toimii ympäri vuoden ja kaupan etäisyys lähimpään toiseen päivittäistavarakauppaan on vähintään 7,5 kilometriä tai kauppa on muuten vaikeasti saavutettavissa. Tarkemmat tuen ehdot ja hakuohjeet ovat Ruokaviraston verkkosivuilla.

Kyläkaupat tarjoavat päivittäistavarapalveluiden lisäksi esimerkiksi käteisnosto-, posti-, polttoainejakelu- ja apteekkipalveluita.

Lisätietoa tuesta ja hakuohjeet:
Sähköinen haku: https://hyrra.ruokavirasto.fi

Lisätietoja:

Ruokavirasto: Erityisasiantuntija Tommi Alanko p. 040 679 0940, 
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi
Maa- ja metsätalousministeriö: Erityisasiantuntija Auli Sihvola, p. +358 295 162 442
etunimi.sukunimi@gov.fi