Hyppää sisältöön
Media

Liisa Saarenmaa MMM:n metsäosaston apulaisosastopäälliköksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 17.7.2008 10.02
Tiedote -

Valtioneuvosto nimitti tänään maatalous- ja metsätieteiden tohtori Liisa Saarenmaan maa- ja metsätalousministeriön metsäosaston apulaisosastopäällikön virkaan. Saarenmaa aloittaa virassa 1.8.2008. Virkaan haki määräaikaan mennessä 19 henkilöä.

Liisa Saarenmaa on toiminut vuodesta 2003 lähtien maa- ja metsätalousministeriössä metsäneuvoksena ja valtion metsätalouden ja metsäntutkimuksen yksikön päällikkönä. Metsäneuvoksena ja yksikön päällikkönä hän on työskennellyt maa- ja metsätalousministeriössä myös vuosina 1997–2000. Saarenmaa on toiminut apulaisosastopäällikön määräaikaisessa virkasuhteessa helmikuun 2008 alusta lähtien.

Aiemmin Saarenmaa on työskennellyt muun muassa Metsäntutkimuslaitoksessa, Metsähallituksessa, Keskusmetsälautakunta Tapiossa sekä Helsingin yliopiston metsänhoitotieteen ja metsäekologian laitoksen tutkijana, assistenttina, ohjelmajohtajana ja tutkimusjohtajana.

Maa- ja metsätalousministeriön metsäosaston tehtävänä on johtaa ja kehittää Suomen metsäpolitiikkaa siten, että metsiin perustuvat elinkeinot ovat kilpailukykyisiä ja Suomi on johtava kestävän metsätalouden osaaja ja kehittäjä. Metsäosaston ohjauksessa ovat 13 metsäkeskusta, Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio, Metsähallitus ja Metsäntutkimuslaitos. Lisäksi metsäosasto vastaa Kansallisen metsäohjelman toteutuksesta ja seurannasta sekä Suomen kansainvälisestä metsäpolitiikasta.

Apulaisosastopäällikön tehtävänä on avustaa osastopäällikköä metsäosaston johtamisessa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
osastopäällikkö Aarne Reunala, p. (09) 160 53350, 0400 437 222