Hyppää sisältöön
Media

Luonnonmukaisen tuotannon uudistuksessa edettiin neuvostossa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 11.5.2015 21.40
Tiedote

Maatalous- ja kalastusneuvostossa keskusteltiin tänään pitkään luonnonmukaisen tuotannon uudistuksesta. Myöhään iltaan jatkuneissa neuvotteluissa saavutettiin edistystä, mutta muun muassa valvonnan ja kiellettyjen aineiden jäämien osalta asiaan palataan kesäkuun neuvoston kokouksessa, jolloin on tarkoitus hyväksyä neuvoston yleisnäkemys.

Neuvoston käsittelyssä ollut kompromissiesitys ottaa muun muassa huomioon nykyisessä lainsäädännössä olevat poikkeukset tavanomaista eläinainesta ja siemeniä koskeviin sääntöihin, mikä on välttämätöntä Suomen kaltaiselle pohjoiselle maalle.

Neuvoston yleisnäkemys, joka saavutettaneen kesäkuussa, on yhteispäätösmenettelyn ensimmäinen vaihe. Euroopan parlamentti valmistelee parhaillaan kantaansa asetuksesta. Sen jälkeen, syksyllä, on vuorossa vielä neuvoston, parlamentin ja komission neuvottelut, joissa muotoillaan asetuksen lopullinen muoto.

Neuvostossa käytiin keskustelua yhteisen maatalouspolitiikan yksinkertaistamisesta ja hyväksyttiin asiasta neuvoston päätelmät. Niissä painotetaan tärkeimpiä yksinkertaistamista vaativia aihealueita sekä annetaan aikataulu tulevalle työlle. Maatalouskomissaari Phil Hogan toi esille myös useita yksinkertaistamisaloitteita, joita hän aikoo viedä nopeasti eteenpäin.


Lisäksi asialistalla olivat Tanskan valtuuskunnan tiedotusasia sikojen hyvinvointia käsittelevästä konferenssista ja Slovenian valtuuskunnan tiedotusasia maailmanlaajuisesta mehiläispäivästä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
etunimi.sukunimi(at)mmm.fi

Petteri Orpo