Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maanmittauslaitoksen palvelupisteselvityksessä esitetään neljä vaihtoehtoa

Maa- ja metsätalousministeriö
26.4.2016 11.00
Tiedote

Selvitys Maanmittauslaitoksen palvelupisteverkon kehittämiseksi luovutettiin tänään 26.4. maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle. Selvityksessä esitellään vaihtoehdot Maanmittauslaitoksen palvelupisterakenteesta 1.1.2017 eteenpäin. Päätökset mahdollisista kehittämistoimenpiteistä tekee maa- ja metsätalousministeriö.

Maa- ja metsätalousministeriö selvittää säännöllisin väliajoin sitä, onko maanmittaussektorilla tarpeen tehdä toiminnallisia muutoksia. Ministeriö käsittelee asiaa nyt saadun selvityksen pohjalta ja harkitsee, onko muutokselle todellista tarvetta vai ei. Maanmittauslaitoksen henkilöstöä ei aiota vähentää, vaan selvitys koskee ainoastaan Maanmittauslaitoksen palvelupisterakenteen kehittämistä.  Merkittäviä palvelupisteverkon laajuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat myös  digitalisaation eteneminen, sähköisen asioinnin ratkaisujen käyttöönottaminen sekä asiakkaiden tarpeiden muuttuminen.

Selvityksessä kuvataan neljä eri vaihtoehtoa: 1) nykyinen palvelupisteverkko, 2) tuotanto-orientoitunut malli, 3) evoluutiomalli ja 4) maakuntakeskusmalli.

Nykyisessä palvelupisteverkossa pysyminen tarkoittaa, että olemassa oleva palvelupisteverkko jatkaa nykyisessä laajuudessa.

Tuotanto-orientoituneessa mallissa kaikkien palvelupisteiden aukioloaikoja tarkistetaan vastaamaan nykyisiä ja ennakoitavia asiointimääriä.

Evoluutiomallissa asiakaspalvelu keskitettäisiin pienemmiltä palvelupisteiltä maakuntakeskuksissa toimiville palvelupisteille.

Maakuntakeskusmallissa Maanmittauslaitoksen palvelupisteet sijaitsisivat pääosin maakuntien keskuskaupungeissa. 

Selvitys Maanmittauslaitoksen palvelupisteverkon kehittämiseksi

Lisätietoja:

ylijohtaja Petri Korpinen, Maanmittauslaitos puh. 040 505 7421, etunimi.sukunimi(at)maanmittauslaitos.fi

johtaja Raimo Vajavaara, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 040 357 7595, etunimi.sukunimi(at)mmm.fi

Palvelupisteselvityksen verkkosivu

Kimmo Tiilikainen Maanmittaus ja paikkatiedot