Hyppää sisältöön
Media

Luonnonvaratutkimuksen rakenteita vahvistetaan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 22.3.2012 8.27
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt perustaa projektiryhmän valmistelemaan suunnitelmaa luonnonvaratutkimuskeskuksesta. Keskus koottaisiin nykyisistä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta (MTT), Metsäntutkimuslaitoksesta (Metla) ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta (RKTL). Tavoitteena on säilyttää kunkin tutkimuslaitoksen erityisosaaminen ja kansainvälinen näkyvyys jatkossakin.

Projektiryhmän työ alkaa toukokuussa ja sen on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä. Tarkoitus on, että uusi tutkimuskeskus voisi aloittaa toimintansa vuoteen 2016 mennessä.

Projektiryhmän puheenjohtajaksi on kutsuttu ylijohtaja Hannu Raitio Metlasta ja jäseniksi ylijohtaja Erkki Kemppainen MTT:stä ylijohtaja Eero Helle RKTL:stä sekä tutkimusjohtaja Mikko Peltonen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Selvitystyö kattaa myös yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa tehtävän yhteistyön kehittämisen. Maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön tutkimuslaitosten yhteenliittymä LYNET (MTT, Metla, RKTL, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Geodeettinen laitos ja Suomen ympäristökeskus SYKE) jatkaa toimintaansa luonnonvara- ja ympäristötutkimusta kokoavana verkostona. LYNET-tutkimuslaitosten toimintoja on koottu yhteisiin tiloihin esim. Oulun yliopiston kampusalueella sekä Rovaniemellä. Yhteistyötä on tiivistetty myös yhteisillä tutkimusohjelmilla koskien ilmastonmuutosta, Itämerta, biotaloutta ja kestävää maankäyttöä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 0400 291 910
tutkimusjohtaja Mikko Peltonen, p. 0400 289 083