Hyppää sisältöön
Media

Maa- ja metsätalousministeriö mukana Ylen Hyvin sanottu -hankkeessa ja keskustelufestivaaleilla

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 22.9.2023 14.55
Uutinen
Keskustelijat istuvat piirissä teltassa, nainen seisoo keskellä ja puhuu.
Vuonna 2022 Hyvin sanottu -festivaaleilla keskusteltiin kouluruuasta

Hyvin sanottu on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luoda turvallisia keskusteluympäristöjä. Hanke on viisivuotinen ja sijoittuu vuosille 2021–2026. Maa- ja metsätalousministeriö on mukana hankkeessa yhteistyökumppanina.

Syksyn 2023 Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestetään Hämeenlinnassa 29.–30. syyskuuta. Maa- ja metsätalousministeriö järjestää festareilla kaksi pop up -keskustelua.

Hyvin sanotun ja maa- ja metsätalousministeriön tavoitteet kohtaavat

Hyvin sanottu -hankkeen tavoite on kohottaa suomalaisen keskustelukulttuurin tasoa ja innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun. Tämä vastaa maa- ja metsätalousministeriön tavoitetta lisätä vuorovaikutusta sidosryhmien kanssa.

-    Meille on erittäin suuri kunnia saada osallistua hankkeeseen. Maa- ja metsätalousministeriön työ koskettaa läheisesti monen suomalaisen jokapäiväistä arkea. Ruuantuotanto, eläimet, metsätalous ja kala- ja riistatalous ovat vain muutamia esimerkkejä kokonaisuuksista. Laajan aihekentän vuoksi lukuisat etu- ja kansalaisjärjestöt seuraavat ministeriön toimintaympäristöä. Ministeriö ei voi valmistella asioita yksin, ja hyvä hallinto edellyttää avointa valmistelukulttuuria. Monipuolinen dialogi sidosryhmien kesken helpottaa olennaisesti myös haastavien ja konfliktiherkkien asioiden valmistelua, tiivistää viestintäjohtaja Janne Impiö ajatuksensa Hyvin sanottu -yhteistyöstä

Maa- ja metsätalousministeriö järjestää kaksi keskustelua syksyn tapahtumassa

Olemme mukana festivaaleilla ja järjestämme kaksi pop up-keskustelua: 

  • Perjantai 29.9. klo 14.-15.30 Meillä on varaa kestävään ruokaan
  • Lauantai 30.9. klo 16.45-18.15 Miksi metsät herättävät tunteita?

Tapahtuma on maksuton ja järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Osa ohjelmasta tullaan jakamaan myös verkossa ja Yle Areenassa.

Mukana festivaaleilla tulee olemaan suuri määrä monipuolisia keskustelunaiheita. Tutustu koko ohjelmaan tästä.

Lue lisää Hyvin sanotusta

Tutustu tarkemmin Hyvin sanotun sisältöihin hankkeen verkkosivuilla. Sivustolta löytyy runsaasti artikkeleita, uutisia ja esimerkiksi Ylen uutisluokkien tuottamaa sisältöä parempaan keskustelukulttuuriin, turvallisiin keskusteluympäristöihin ja toisten arvostamiseen liittyen.
Erätauko-säätiön sivustolla voit puolestaan tutustua Erätauko-menetelmään, säätiön tarjoamiin palveluihin ja säätiön järjestämiin koulutuksiin.

Lisätietoja: 

Viestintäasiantuntija Taina Saahko, puh. 050 535 6646