Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Leppä Maaseutuparlamentissa: Maaseutu ja kaupunki tarvitsevat toinen toisiaan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 3.9.2017 9.15
Uutinen

Maaseutuparlamentissa avauspuheenvuoron pitänyt maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä muistutti osallistujia maaseudun roolista talouskasvun tekijänä ja yhteiskunnan moottorina.

Videolla välitetyssä puheessaan ministeri kiitti 600-päistä yleisöä valinnasta osallistua Maaseutuparlamenttiin. Leppä toi esiin, että myös kaupungissa asuvilla suomalaisilla on väistämättä jokin kytkös maaseutuun esimerkiksi suvun, kesämökin tai harrastuksen kautta.

Suomessa yli 95 prosenttia maa-pinta-alasta on maaseutua ja sen elinvoimaisuuden edellytyksenä on, että ihmiset, etenkin nuoret haluavat sitoutua maaseutuun ja sen tulevaisuuteen.

– Maaseudulta kuullaan myös hyviä uutisia. Lähes kaikissa harvaan asutun maaseudun maakunnissa yritysten liikevaihdon kehitys on ollut koko maan keskitasoa tai sitä parempaa kuluvana vuonna. Monet kasvun eväät, kuten puutuotteet, metalliteollisuus, elintarvikkeet ja matkailu ponnistavat suomalaiselta maaseudulta, muistutti Leppä

Maaseudun yhteisöllisyyttä Leppä piti maaseudun ehdottomana voimavarana.

– Maaseudulla vahva kansalaisyhteiskunta toimii vastapainona päätöksenteon ja palvelujen keskittämiselle, sanoi Leppä.

Ministerin mukaan harvaan asutun maaseudun palveluverkon ja sujuvien yhteyksien turvaaminen on avainroolissa alueiden elinvoimaisuuden kannalta.