Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Päättäjät ja mökkiläiset keskustelevat vapaa-ajan asumisesta OmaMökki 2016 -messuilla

Maa- ja metsätalousministeriö
5.4.2016 16.42
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriön saaristoasiain neuvottelukunta, Suomen Omakotiliiton Vapaa-ajan asukkaiden liitto, Suomen Kylätoiminta, Suomen kuntaliitto ja Suomen Yrityskummit järjestävät suuren mökkiläisseminaarin perjantaina 8.4.2016 klo 13.30–15.30 OmaMökki-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa.

Seminaarissa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja Suomen Messujen näyttelypäällikkö Mikko Horppu julkistavat vuoden mökkiläisen. Valinta on järjestyksessään viidestoista.

Seminaarissa kansanedustajat keskustelevat mökkiläisten kanssa vuoden 2015 mökkiläisen, yrityskummi Aarne Lummaan johdolla. Mukana ovat kansanedustajat Anders Adlercreutz (r.), Markku Eestilä (kok.), Maarit Feldt-Ranta (sd.), Johanna Karimäki (vihr.), Hanna Kosonen (kesk.), Antero Laukkanen (kd.), Jari Myllykoski (vas.), Mika Raatikainen (ps.) ja Kaj Turunen (ps.).

Messuosastolta 7d11 lisää tietoa mökkeilystä ja Leader-toiminnasta

Saaristoasiain neuvottelukunnan ja Leader-ryhmien messuosastolla 7d11 annetaan tietoa Suomen saaristo-, rannikko- ja vesistöalueista sekä Leader-toiminnasta saariston ja maaseudun kehityksen tukena. Tietoa on tarjolla esittein, kuvin, puhuen ja laulaen. 

Mukana osastolla ovat Leader-ryhmät Aktion Österbotten Pohjanmaalta, I samma Båt - Samassa veneessä rf ry Varsinais-Suomesta, Veej´jakaja Etelä-Savosta, Päijänne-Leader ry Päijät-Hämeestä ja Silmu ry Uudeltamaalta.

Lauantaina ja sunnuntaina 9.–10.4. klo 11–14 messuosastolla on luvassa musiikillisia tietoiskuja, kun dosentti Esko Kuusisto kertoo Suomen saaristo- ja vesistöalueista ja Cantabile-kuoro esittää vesiaiheisia lauluja.

OmaMökki 2016 -messut ovat avoinna yleisölle 7.–10.4.2016.

Suuren mökkiläisseminaarin ja musiikillisten tietoiskujen ohjelma on verkossa osoitteessa www.mmm.fi/saaristo.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri, neuvotteleva virkamies Jorma Leppänen, p. 0295 162 041, [email protected]

Maaseutu